Μάριος Θεμιστοκλέους: Μέσα στον Μάρτιο ξεκινά ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων

Περισσότεροι από 747.000 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ στις ηλικίες 85 και άνω έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 212.000, πολίτες, ποσοστό 57%

Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία του Εθνικού Σχεδίου εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της Covid-19, μέσα στον Μάρτιο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου και θα ακολουθήσουν οι ομάδες ατόμων 70 – 74 ετών και στη συνέχεια 65 – 69 ετών. Ως τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα έχουν εμβόλια του και όσοι ζουν σε κλειστές δομές.

Όπως είπε, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου έγιναν 30 χιλιάδες εμβολιασμοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.120.000, με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης να αγγίζει το 7,12%.

Χρονοδιάγραμμα παραλαβής εμβολίων

Αναφορικά  με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, υπογράμμισε  ότι έως τον Απρίλιο η Pfizer θα έχει παραδώσει 1,71 εκατ. δόσεις. Επιλέον, όπως τόνισε, μετά τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca το σύστημα θα ενοποιηθεί και η συντριπτική πλειονότητα θα έχει μέχρι τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου εμβολιαστεί. Η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι θα τηρήσει τις παραδόσεις του μονοτονικού εμβολίου της για το ή τρίμηνο του έτους. Συνολικά πρόκειται για 1,2 εκατ. δόσεις από τις οποίες οι πρώτες 400.000 αναμένονται τέλος Απριλίου στη χώρα μας, σημείωσε  ο κ. Θεμιστοκλέους.

Υπογράμμισε ότι, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τη διενέργεια εμβολιασμού για όλον τον πληθυσμό με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η εξέλιξη αυτή στηρίζεται στη δημοσίευση επιστημονικών δεδομένων και θα βοηθήσει σημαντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, “θα αμβλύνει τις δυσκολίες που έχουμε στην ανάπτυξη δύο παράλληλων συστημάτων, ειδικά στη νησιωτική χώρα και στις απομακρυσμένες περιοχές στο επόμενο και μέσα στο επόμενο 20ημερο θα επιτευχθεί η ενοποίηση των δύο συστημάτων, έτσι ώστε να έχουμε κάλυψη πλέον για όλες τις ηλικίες σε όλες τις περιοχές της χώρας”.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.