Ανακοινώσεις Πλεύρη για τον νέο οδικό χάρτη των μέτρων

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 11.00 θα κάνει ανακοινώσεις στο Υπουργείο Υγείας για το Νέο Οδικό χάρτη. Σήμερα, άλλωστε συνεδριάζει και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Οι ανακοινώσεις

Με βάση την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και όσα έχουν γίνει αποσπασματικά γνωστά για την επιστροφή στην κανονικότητα, τόσο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όσο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κρίνουν ότι σε αυτή τη φάση και με δεδομένα ότι η κοινωνική ζωή έχει μεταφερθεί σε εξωτερικούς χώρους λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών, θεωρείται βέβαιη η άρση της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η άρση αυτού του μέτρου προβλέπεται για τον Μάϊο.

Αντίθετα, η χρήση της μάσκας θα παραμείνει κάτω από ορισμένες προυποθέσεις και όπως ισχύει σήμερα, καθώς οι περισσότεροι επιστήμονες ετιμούν ότι η αξία της χρήσης της σε κλειστούς χώρους είναι αδιαμφισβήτη.

Υπό συζήτηση είναι ακόμα και η διενέργεια self test στα σχολεία μετά το Πάσχα. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης

Δεν υποχωρούν οι θάνατοι – Τι θα αποφασιστεί για μάσκες και για πιστοποιητικά

Οι λοιμώξεις COVID-19, το ποσοστό νοσηλειών και ο κίνδυνος θανάτου σε εμβολιασμένους ασθενείς με κακοήθειες

Αυτό είναι το πρόγραμμα της Dua Lipa για τους κοιλιακούς της και δεν είναι καθόλου δύσκολο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.