Πάνω από 170.000 νοσηλείες COVID-19 από την αρχή της πανδημίας- Ήρθαν τα αντιικά χάπια της Pfizer

Αυξητική τάση στα κρούσματα COVID-19, καταγράφεται στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα, όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η καθηγήτρια παιδιατρικής – λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βανα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί στο 7,6% παρά τους σταθερά αρκετούς εργαστηριακούς ελέγχους. Αύξηση του ιικού φορτίου καταγράφεται και στα λύματα και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Η εικόνα του Συστήματος Υγείας, παραμένει σταθερή. Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση σε απλές κλίνες και κλίνες ΜΕΘ, σημείωσε η κα Παπαευαγγέλου κια παρατήρησε. Η παρατηρούμενη νέα έξαρση είναι πολυπαραγοντική, οφείλεται στην εμφάνιση της Ομικρον 2, μαζί με την χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία είναι αξιοσημείωτη η αύξηση της Όμικρον 2, που βρίσκεται στο 50% των κρουσμάτων και πολύ σύντομα θα επικρατήσει. Η νοσηρότητά της δεν διαφέρει σημαντικά απ΄ο αυτή της Ομικρον, η οποία παρότι φαίνεται να είναι ηπια στους νέους, μπορεί να οδηγήσει στο νοσοκομείο μεγαλύτερους.

Πάνω από 90.000 επαναμολύνεις 

Έχουμε αρκετές επαναλοιμώξεις. Από την αρχή του 2022, έχουν καταγραφεί 90.000 κρούσματα, διάμεση ηλικία 27 έτη και διάμεσο χρόνο μεταξύ των δύο μολύνσεων 8 μήνες.

Ο ΕΟΔΥ πρόσφατα ανακοίνωσε νεότερα δεδομένα για το εμβόλιο με την επικράτηση της Όμικρον. Η διασπορά της μείωσε την προστασία έναντι της μόλυνσης. Όμως ο εμβολιασμός με τις τρείς δόσεις προστατεύει 91% έναντι διασωλήνωσης. Καθώς και προχωράμε σε μια νέα πραγματικότητα παρατηρούμε σαφή αποσύζευξη μεταξύ κρουσμάτων και σκληρών δεικτών. Περνάμε σε φάση που θα συνυπάρχουμε με τον ιό καθένας θα πρέπει να συμμετέχει σε δραστηριότητες, με βάση την ηλικία του και τις επιλογές του.

Η άρση της υποχρεώτικοτητας σε μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, δεν σημαίνει κατάργηση. Καθένας πρέπει να ξέρει πότε θα φορά τη μάσκα του και σε εξωτερικούς χώρους. Σήμερα είμαστε σε μια κοινωνία που η πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί και κάθε πολίτης μπορεί να επιλέξει τη συμπεριφορά του».

Γκάγκα: Ήρθαν τα αντιικά χάπια της Pfizer

Από την πλευρά της,  η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας , Μίνα Γκάγκα είπε, οτι, όλοι βλέπουμε όλοι γύρω μας ότι η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν γνωστούς που το περνάνε ήπια COVID-19 στο σπίτι. Δεν παύουμε να έχουμε πάνω από 20.000 κρούσματα την ημέρα. Έχουμε από την αρχή της πανδημίας 170.000 νοσηλείες.

Παράλληλα έχουμε 2.600.000 νοσηλείες για άλλα νοσήματα. Μας ταλαιπώρησε πάρα πολύ, αύξησε πάρα πολύ τις ανάγκες για προσωπικό, αλλά και πάλι τα πολλά περιστατικά ήταν τα μη COVID. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό. Πρέπει να μπούμε σιγά – σιγά σε μια κανονικότητα.

Έχουν έρθει τα χάπια της Pfizer από σήμερα στη χώρα. Ξεκινά η τοποθέτηση της ταινίας για να διανεμηθούν. Μέσα στην εβδομάδα θα τελειώσει η διαδικασία. Σ’ αυτό το μέτρο πάμε καλά. Ο εμβολιασμός δίνει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια, για νόσηση από COVID-19 είναι πολύ πιο οικονομικό για το δημόσιο. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα φάρμακα».

Διαβάστε επίσης 

Τσιόδρας-Ζαούτης: Το “κυματάκι” της Όμικρον 2 δεν είναι ακίνδυνο – Τι είπαν για testing και μάσκες

Κορονοϊός: 23.529 νέα κρούσματα, 58 θάνατοι και 337 διασωληνωμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.