Τέλος η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, από το Σάββατο 5 Μαρτίου

Το πράσινο φως άναψε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, σε εξωτερικούς χώρους. Οι ειδικοί, μέλη της Επιτροπής, αφού εξέτασαν  τα επιδημιολογικά στοιχεία, έδωσαν την έγκρισή τους να βγουν οι μάσκες, από το προσεχές Σάββατο 5 Μαρτίου, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός, δηλαδή όταν κάποιος περπατά μόνος του ή με την οικογένειά του ή την παρέα του.

Εισηγούνται, επίσης ισχυρή σύσταση για χρήσης μάσκας, σε εξωτερικούς χώρους σε άτομα με παράγοντες κινδύνου σοβαρής νόσησης και ανεμβολίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, επανέρχεται στο 100% η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αποδεκτή έγινε από την Κυβέρνηση η πρόταση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022».

Πάσχα στο χωριό 

Φέτος, άλλωστε, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αναμένεται να γιορτάσουμε ένα Πάσχα περισσότερο “κανονικό” από αυτά που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, χάρη στον εμβολιασμό και στη λιγότερο νοσηρή παραλλαγή Όμικρον, που δημιουργεί μεγαλύτερη αισιοδοξία για την επιστροφή μας στον φυσιολογικό τρόπο ζωής.

Οπως ανέφερε  μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Πλεύρης, «Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά και η εμβολιαστική κάλυψη έχει φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, συγκριτικά με το επίπεδο του Σεπτεμβρίου, κατά την εκτίμηση και των ειδικών, τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες συνεχώς θα ερχόμαστε κοντά στην κανονικότητα.

Ήδη, μέσα στον Μάρτιο θα αρθούν τα περισσότερα μέτρα που υπάρχουν και θα πάμε σε ένα «κανονικό» Πάσχα και καλοκαίρι κοντά στην κανονικότητα τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους. Αλλά δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός γιατί δεν ξέρουμε πώς μπορεί να γυρίσει η πανδημία το φθινόπωρο» .

Όσον αφορά το testing, ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι όσο προχωράει η αποκλιμάκωση της πανδημίας, τόσο οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα είναι πιο στοχευμένοι. Δηλαδή, θα αφορούν όσους έχουν συμπτώματα και δεν θα είναι δειγματοληπτικοί. «Δεν θα χρειαζόμαστε 400 χιλιάδες τεστ την ημέρα» όπως γίνεται σήμερα, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Αναφορικά, τέλος, με τον τουρισμό, ο Θάνος Πλεύρης δήλωσε ότι θα αρθούν σταδιακά οι περιορισμοί στο σύνολό τους για τους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου και του PLF, που σήμερα θεωρείται αναγκαίο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Σύσταση και όχι πλέον υποχρέωση για χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους 

ΠΦΣ για ελλείψεις φαρμάκων: Τι φταίει και πώς θα λυθεί το πρόβλημα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.