Εμβόλιο Novavax: Ξεκινούν το Σάββατο 5 Μαρτίου οι εμβολιασμοί

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 1 Μαρτίου, η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών με το εμβόλιο Novavax, κατά του κορονοϊού, με τον πρώτο εμβολιασμό να πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο, 5 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα,  μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού με το εμβόλιο Novavax, ενώ οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Το εμβόλιο Novavax συστήνεται μόνο για τον βασικό εμβολιασμό, δηλαδή μόνο σε πολίτες άνω των 18 ετών, που δεν έχουν κάνει κανένα εμβόλιο και όχι για αναμνηστική δόση.

Σημειώνεται ότι, η Ελλάδα αναμένεται να λάβει συνολικά, 474.000 δόσεις του εμβολίου της Novavax.

 Πορεία εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα

Αναφορικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι, έχουν διενεργηθεί 20.145.000 εμβολιασμοί κατά της COVID-19. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.850.000 πολίτες, δηλαδή το 74,9% του γενικού πληθυσμού, ακριβώς το ίδιο με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 84,4% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι 85,4% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 7.530.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 71,7% του γενικού πληθυσμού και 80,6% του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 71,7% του γενικού πληθυσμού και 82,7% του ενήλικου πληθυσμού.

Αναμνηστική δόση 

Για  την αναμνηστική δόση, δικαιούχοι είναι 5.831.000 πολίτες. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 5.350.000 εμβολιασμοί ποσοστό 92% επί των δικαιούχων και 85.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους.

«Από τα 5.376.000 των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, επτά μήνες με τα εμβόλια δύο δόσεων και τρεις μήνες με το μονοδοσικό εμβολιάστηκαν με την αναμνηστική δόση σε ποσοστό 96%, και μόνο ένα 4% δεν έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα την αναμνηστική δόση».

Σχετικά με το διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι, έγινε την προηγούμενη εβδομάδα καταλογισμός για τον μήνα Ιανουάριο και αφορά 317.962 πολίτες. Τις επόμενες μέρες ακολουθεί το διοικητικό πρόστιμο για τον μήνα Φεβρουάριο, κατέληξε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Διαβάστε επίσης 

Υπουργείο Υγείας: Ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης δράσεων long COVID, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ

Κορονοϊός: 16.274 νέα κρούσματα, 70 θάνατοι και 413 διασωληνωμένοι

Ο πόλεμος “σκότωσε” την επιδημία COVID-19;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.