Fast food: Συμβουλές για να φας υγιεινά και με λίγες θερμίδες

Ακολουθώντας μια δίαιτα για απώλεια βάρους ή υγιεινή διατροφή σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψετε το fast food; Οχι απαραίτητα.

Μια περιστασιακή στάση για γρήγορο φαγητό μπορεί να ενταχθεί σε μια υγιεινή διατροφή, αν προσέχετε τι παραγγέλνετε.

Για όλες τις περιπτώσεις υπάρχει πάντα η έξυπνη επιλογή ακόμα και για τα πιο παχυντικά γεύματα που υπάρχουν, αναφέρει η ομάδα διατροφολόγων της Μayoclinic. Αν και μία ατασθαλία δεν θα αλλάξει τίποτα, όταν θες να ελέγχεις το βάρος σου και να τρέφεσαι σωστά σίγουρα οι παρακάτω πληροφορίες θα σε βοηθήσουν πολύ.

Διατηρήστε τα μεγέθη των μερίδων μικρά

Εάν το εστιατόριο  προσφέρει πολλά μεγέθη σάντουιτς, επιλέξτε το μικρότερο. Δεν χρειάζεται να φάτε  χάμπουργκερ με δύο ή τρία μπιφτέκια, που μπορεί να έχουν περισσότερες από 900 θερμίδες.

Αντίθετα, επιλέξτε ένα χάμπουργκερ κανονικού ή παιδικού μεγέθους, το οποίο έχει περίπου 250 θερμίδες.

Επίσης, παράγγειλε τη μικρή μερίδα τηγανιτές πατάτες αντί για τις μεγάλες. Αυτό, μόνο μπορεί να εξοικονομήσει 200 ​​θερμίδες ή περισσότερες.

Επιλέξτε πιο υγιεινά συνοδευτικά

Επωφεληθείτε από τα υγιεινά συνοδευτικά που προσφέρονται σε πολλά εστιατόρια γρήγορου φαγητού. Για παράδειγμα, αντί για τηγανιτές πατάτες επιλέξτε μια συνοδευτική σαλάτα με dressing χαμηλών λιπαρών ή μια ψητή πατάτα. Ή προσθέστε ένα μπολ με φρούτα ή μια επιλογή φρούτων και γιαουρτιού στο γεύμα σας.

Άλλες υγιεινές επιλογές περιλαμβάνουν φέτες μήλου ή πορτοκαλιού, καλαμπόκι, ρύζι στον ατμό, πατατάκια φούρνου ή μια σούπα με βάση το ζωμό.

Απαραίτητη η σαλάτα 

Επιλέξτε μια σαλάτα με λαχανικά και ψητό κοτόπουλο ή γαρίδες. Επιλέξτε ένα ντρέσινγκ που σας αρέσει αλλά να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα. Χρησιμοποιήστε το μισό πακέτο ή κρατήστε το ντρέσινγκ της σαλάτας στο πλάι για να ελέγξετε τον αριθμό των θερμίδων από το πρόσθετο λίπος και άλλα ανεπιθύμητα συστατικά, όπως το πρόσθετο αλάτι και ζάχαρη.

Προσέξτε τις σαλάτες με πολλές θερμίδες, όπως αυτές με τηγανητό κέλυφος ή αυτές με παναρισμένο κοτόπουλο ή άλλες τηγανητές επικαλύψεις. Επίσης, παραλείψτε τα πρόσθετα, όπως το τυρί και τα κρουτόν, τα οποία αυξάνουν γρήγορα τον αριθμό των θερμίδων σας.

Προτιμήστε ψητά

Τα τηγανητά και παναρισμένα φαγητά, όπως τα τραγανά σάντουιτς κοτόπουλου και τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού, είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες. Επιλέξτε ψητά ή ψητά φαγητά — όπως στήθος κοτόπουλου ή άπαχο ψητό μοσχάρι.

Πρόσεχε τι πίνεις

Πολλά ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο κανονικό αναψυκτικό, μπορεί να έχει έως και 400 θερμίδες. Αντ’ αυτού, παραγγείλετε αναψυκτικό διαίτης, νερό, παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη, ανθρακούχο νερό ή μεταλλικό νερό.

Επίσης, παραλείψτε τα μιλκσέικ . Ένα μεγάλο μιλκσέικ μπορεί να έχει περισσότερες από 650 θερμίδες.

Να το έχεις όπως θέλεις

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να συμβιβάζεστε με αυτό που συνοδεύει το σάντουιτς ή το γεύμα σας — ούτε καν σε εστιατόρια φαστ φουντ. Ζητήστε πιο υγιεινές επιλογές και αντικαταστάσεις. Και προσέξτε το μέγεθος της μερίδας.

Διαβάστε επίσης 

Ιδέες για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Μυστικά υγείας για να ζήσετε περισσότερα χρόνια

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.