Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές – Πώς θα πραγματοποιούνται

Επιστρέφουν από την 1η Μαρτίου οι σχολικές εκδρομές, μετά το πράσινο φως που «άναψε» η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στο αίτημα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας,  στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αποφασίστηκε ότι αίρονται από την ερχόμενη εβδομάδα οι περιορισμοί στις μονοήμερες εκδρομές των σχολείων και από 1η Μαρτίου στις πολυήμερες εκδρομές, με το δεδομένο ωστόσο ότι θα έχει γίνει rapid test στους συμμετέχοντες εντός 48ωρου από την έναρξη τους.

Επιστρέφουν οι σχολικές εκδρομές- Πώς θα πραγματοποιούνται

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.

Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί .

Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.

Διαβάστε επίσης 

Αποδεκτή από την κυβέρνηση η εισήγηση της Επιτροπής, για χαλάρωση μέτρων σε γήπεδα και διασκέδαση, από 19/2

Εξάνθημα μηνιγγίτιδας: Δείτε πώς θα κάνετε το τεστ με το ποτήρι

Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού Καρκίνου: Δεν υπάρχει πρόληψη αλλά έγκαιρη διάγνωση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.