ΠΟΥ: Μοναδική ευκαιρία για την Ευρώπη να ελέγξει την πανδημία

Η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει μια μοναδική ευκαιρία να ελέγξει την πανδημία και τη μετάδοση του ιού, τόνισε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, Δρ. Χανς Κλούγκε.

Χάρη στην ισχυρή ανοσία σε όλη την Ευρώπη και τη μικρότερη σοβαρότητα της παραλλαγής Όμικρον, η ήπειρος είναι σε μια κατάσταση «κατάπαυσης του πυρός» που θα μπορούσε να οδηγήσει στο τέλος της COVID-19, εκτίμησε ο Κλούγκε.

Με το τέλος του χειμώνα, «αυτή η περίοδος αυξημένης προστασίας πρέπει να θεωρηθεί ‘κατάπαυση του πυρός’ που θα μπορούσε να μας φέρει μια μόνιμη ειρήνη», ειπε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση αυτή δεν θα μπορέσει να διαρκέσει παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η ανοσία θα διατηρηθεί με τη συνέχιση των εκστρατειών εμβολιασμού και της επιτήρησης νέων παραλλαγών, διευκρίνισε ωστόσο, καλώντας τις υγειονομικές αρχές να προστατεύσουν από την πανδημία, τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς.

Στην εν λόγω περιφέρεια, που αριθμεί 53 χώρες, ορισμένες από τις οποίες βρίσκονται στην κεντρική Ασία, οι μολύνσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα με την Όμικρον.

«Πιστεύω», είπε, «ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε σε νέες παραλλαγές που αναπόφευκτα θα αναδυθούν χωρίς να εγκαταστήσουμε εκ νέου το είδος των αυστηρών μέτρων που χρειαζόμασταν πριν».

Σημειώνεται ό,τι σχεδόν 12 εκατ. νέα κρούσματα καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης 

Γκάγκα: Έρχεται το εμβόλιο της Sanofi – Πάνω από 300 αιτήσεις για αντιικά φάρμακα

Παραλλαγή Όμικρον: Πού εντοπίζονται τα 360 νέα κρούσματα

7 ιδέες για να κάνετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεχωριστή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.