Παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού – Τι θα αποφασιστεί για τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση

Μία παράταση επτά ημερών ή μόνο πέντε ημερών για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού έτσι ώστε οι πολίτες να προγραμματίσουν την τρίτη δόση εμβολιασμού τους, μελετά το υπουργείο Υγείας και η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει το μεσημέρι.

Καθώς αρκετοί πολίτες επρόκειτο να εμβολιαστούν με την ενισχυτική δόση αυτή την εβδομάδα, αλλά λόγω της κακοκαιρίας ανεστάλησαν στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα ενώ κάποιοι δεν μπόρεσαν να μεταβούν για εμβολιασμό, το υπουργείο Υγείας εξετάζει το θέμα της παράτασης στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα συζητηθεί σήμερα στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και θα ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας.

Επίσης, οι επιστήμονες της Επιτροπής θα εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και θα αποφασίσουν για την παράταση ή μη των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού που λήγουν στις 30 Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του Open, από την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται αποκλιμάκωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

Απέδωσε τους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών στην υψηλή νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα, στις αρχές Ιανουαρίου, πριν επικρατήσει ακόμη στη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον.

Tο 86% των θανάτων προέρχεται από ανεμβολίαστους

Ο κ. Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι το 86% των θανάτων τις τελευταίες ημέρες, προέρχεται από ανεμβολίαστους ενώ το 80% είχαν κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε επίσης ότι από τους 115 χθεσινούς θανάτους, οι 66 ήταν άνθρωποι ηλικίας άνω των 80 ετών και οι 40 άνω των 60 ετών. Επίσης 10 άτομα είχαν κάνει την δεύτερη δόση τον περασμένο Μάρτιο και είχαν συμπληρώσει 7μηνο, χωρίς να έχουν κάνει τρίτη δόση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την παράταση ή μη των μέτρων είπε ότι μπορεί να επιστρέψει η μουσική στα καταστήματα, αλλά να είναι υποχρεωτικό, οι θαμώνες, να είναι καθήμενοι.

Αναφερόμενη στον κόσμο που θα μπορεί να μπαίνει στα γήπεδα, είπε ότι θα μπορούσε να αυξηθεί το ποσοστό, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Διαβάστε επίσης

ΕΙΝΑΠ: Στέλνουν 16 ειδικευόμενους παιδιάτρους 3 νοσοκομείων στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας

Νοσοκομείο στις ΗΠΑ αρνείται μεταμόσχευση καρδιάς σε αρνητή εμβολίου κατά της COVID-19

Σαρηγιάννης: Πώς επηρέασε την επιδημία το «lockdown» του χιονιά – Η νέα πρόγνωση, η αύξηση των θανάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.