Εγκρίθηκε η 4η δόση στους ανοσοκατασταλμένους – Υψηλά και σήμερα τα κρούσματα

Στην 4η δόση εμβολίου έναντι της COVID-19 θα μπορούν να υποβληθούν οι ανοσοκατασταλμένοι μετά την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Την ίδια στιγμή, υψηλά θα είναι και σήμερα τα νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Πράσινο φως για την 4η δόση από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους σε σημερινή της συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή ενέκρινε την έναρξη των εμβολιασμών σε όλους όσοι έχουν ολοκληρώσει την αναμνηστική και είναι στην κατηγορία των ανοσοκατεσταλμένων.

Πότε θα γίνεται η 4η δόση

Η 4η δόση θα μπορεί να γίνεται 3-6 μήνες μετά την 3η δόση.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους διαβεβαίωσε πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις που αφορούν στην 4η δόση.

Στο μεταξύ στα 35.000 αναμένεται να φτάσουν σήμερα τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τις 12 το μεσημέρι οι νέες περιπτώσεις μολύνσεων που είχαν εντοπιστεί έφταναν τις 21.500, συμπεριλαμβανομένων και των κρουσμάτων που αφορούσαν σε μαθητές και είχαν επιβεβαιωθεί με rapid test ή PCR. Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, είχαν ανακοινωθεί περίπου 15.500 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι θα έπρεπε να κάνουν και δεύτερο τεστ προκειμένου να επιβεβαιωθεί πως φέρουν τον ιό.

Διαβάστε επίσης

Αρνητικός στο self test τη Δευτέρα θετικός την Τρίτη – Μετέδωσα τον κορωνοϊό; Διευκρίνηση του υπ. Υγείας

Ένας χρόνος «Επιχείρηση Ελευθερία» – Ο Κυριάκος Πιερακκάκης περιγράφει το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 2021

Αύξηση followers για όσους έχουν αυτά τα μάτια στην εικόνα προφίλ – η διαφορά ανδρών και γυναικών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.