Αρνητικός στο self test τη Δευτέρα θετικός την Τρίτη – Μετέδωσα τον κορωνοϊό; Διευκρίνηση του υπ. Υγείας

Αρνητικός στο self test της Δευτέρας και θετικός στο self test την Τρίτη – Μετέδωσα τον κορωνοϊό;

Υπάρχουν πολίτες που ανησυχούν, θεωρώντας ότι κάποιος που ανιχνεύθηκε αρνητικός στο self test της Δευτέρας, αλλά θετικός στο τεστ της Τρίτης, πηγαίνοντας στο σχολείο, μετέδωσε τον ιό.

Αρνητικός τη Δευτέρα θετικός την Τρίτη – Μετέδωσα τον κορωνοϊό;

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, σύμφωνα με διευκρινήσεις του υπουργείου Υγείας, καθώς:

1. Όσοι έχουν αρνητικό τεστ αντιγόνου δε μεταδίδουν, και

2. Δεν εμφανίζονται όλοι οι θετικοί ταυτόχρονα. Η επώαση της νόσου δεν έχει κοινή ημερομηνία έναρξης άρα λογικό είναι να μην εμφανιστούν ταυτόχρονα.

Ανά πάσα στιγμή μπορούν να υπάρχουν θετικά self-test. Το σημαντικό είναι τα εν δυνάμει αυτά κρούσματα να ανιχνεύονται, να περιορίζονται και να ελέγχονται περαιτέρω.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχουν οι τακτικοί έλεγχοι για να εντοπίζουν εκείνους που μπορεί να είναι κρούσματα ανά πάσα στιγμή.

Στη φάση που βρισκόμαστε έχει πολύ μεγάλη σημασία οι πολίτες να ενημερώνονται σωστά και υπεύθυνα, ώστε να μπορέσουν να προστατευτούν αποτελεσματικά.

Το σχέδιο testing των σχολείων διασφαλίζει ακριβώς ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά και τα κρούσματα εντοπίζονται έγκαιρα και απομονώνονται για να μην υπάρχει διασπορά.

Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος μαζικός οριζόντιος έλεγχος με self test αποκάλυψε σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σε μία ημέρα.

Κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς
Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί υποβλήθηκαν και το απόγευμα της Δευτέρας σε self test για την προσέλευση στα σχολεία και από τον έλεγχο αυτό εντοπίστηκαν άλλα 9.688 κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα. Από τα κρούσματα αυτά τα 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς.

Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη ως προϋπόθεση για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης

Ένας χρόνος «Επιχείρηση Ελευθερία» – Ο Κυριάκος Πιερακκάκης περιγράφει το βράδυ της 11ης Ιανουαρίου 2021

Αύξηση followers για όσους έχουν αυτά τα μάτια στην εικόνα προφίλ – η διαφορά ανδρών και γυναικών

Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανή η αποκλιμάκωση της επιδημίας σε δύο μέρες – Η σχέση σχολείων και ΜΕΘ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.