Σχεδόν 10.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σε μία ημέρα

Ο δεύτερος μαζικός οριζόντιος έλεγχος με self test αποκάλυψε σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σε μία ημέρα.

Κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί υποβλήθηκαν και το απόγευμα της Δευτέρας σε self test για την προσέλευση στα σχολεία και από τον έλεγχο αυτό εντοπίστηκαν άλλα 9.688 κρούσματα κορωνοϊού μέσα σε μία ημέρα. Από τα κρούσματα αυτά τα 1.000 αφορούν σε εκπαιδευτικούς.

Θα ακολουθήσει και τρίτο τεστ την Πέμπτη ως προϋπόθεση για προσέλευση στο σχολείο την Παρασκευή.

Από την κυβέρνηση τονίζεται ότι «εφαρμόζονται πολλαπλά φίλτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και πως μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούνται για τον εντοπισμό κρουσμάτων χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύονται χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό».

Τα χθεσινά κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Σημειώνεται ότι από τον έλεγχο που έγινε την Κυριακή σε μαθητές και εκπαιδευτικούς εντοπίστηκαν πάνω από 15.000 κρούσματα, ο αριθμός των οποίων θα προσμετρηθεί στη σημερινή επιδημιολογική καταμέτρηση του ΕΟΔΥ.

Τα σχεδόν 10.000 κρούσματα που δηλώθηκαν από χθες το απόγευμα έως σήμερα το πρωί θα συμπεριληφθούν στην επιδημιολογική έκθεση της Τετάρτης.

Συνολικά τις τελευταίες 48 ώρες μαζί με τα χθεσινά 15.547, έχουν ανιχνευτεί 25.235 κρούσματα.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα, που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατομμύρια τεστ.

Διαβάστε επίσης

Έγινε η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε άνθρωπο (vid)

6 φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε τους πνεύμονες από το τσιγάρο και τη ρύπανση

Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανή η αποκλιμάκωση της επιδημίας σε δύο μέρες – Η σχέση σχολείων και ΜΕΘ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.