Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συζητά τη χορήγηση 4ης δόσης του εμβολίου στους ανοσοκατασταλμένους

Η χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου κατά της COVID-19 στους ανοσοκατασταλμένους, δηλαδή στην ειδική κατηγορία των ατόμων που είναι σε ανοσοκαταστολή, θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Αυτό ανακοίνωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ 1, ο γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Πότε θα αποφασισθεί η χορήγηση της 4ης δόσης

Ο κ. Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι η απόφαση μπορεί να ληφθεί σήμερα ή στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Έτοιμα τα συστήματα για τη χορήγηση της 4ης δόσης

Επίσης, σημείωσε ότι τα συστήματα είναι έτοιμα και συμπλήρωσε πως η τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση.

Μάλιστα, στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, πρόκειται προφανώς για άτομα που ανήκουν στους ανοσοκατεσταλμένους.

Για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου είχε πει τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας ότι θα αφορά μόνο όσους είναι ανοσοκοτεσταλμένοι και δεν θα αφορά τους υπόλοιπους πολίτες, εκτός κι αν με την πάροδο των μηνών τεθεί θέμα λόγω κάποιας νέας μετάλλαξης.«Η μόνη ομάδα που θα μπορούσαμε να συζητήσουμε είναι για τους βαριά ανοσοκατασταλμένους, όσοι έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις ή χημειοθεραπείες», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Οικονόμου: Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων – Κανονικά το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Σχεδόν 10.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σε μία ημέρα

Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανή η αποκλιμάκωση της επιδημίας σε δύο μέρες – Η σχέση σχολείων και ΜΕΘ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.