Οικονόμου: Πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων – Κανονικά το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τα πρόστιμα στους άνω των 60

Ωστόσο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και να μην ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Οι άνω των 60 έχουν ακόμα 5 μέρες προθεσμία να κλείσουν ραντεβού

Από την πλευρά του ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι 60 και άνω έχουν ακόμη στη διάθεσή τους πέντε ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους άνω των 50 λέγοντας ότι είναι μια σκέψη που βρίσκεται πάνω στο τραπέζι και «πολύ σύντομα θα ξεκαθαριστεί αν θα πάμε σε αυτή την κατεύθυνση ή όχι».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το ηλικιακό κριτήριο στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο αποτελεσματικό και θύμισε ότι στις ΜΕΘ κατά 85% νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι.

Χαλάρωση μέτρων;

Σχετικά με την συζήτηση περί χαλάρωσης μέτρων με την επαναφορά της μουσικής και αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι πρόωρο να μιλάμε για χαλάρωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείσει «σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα».

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση αναμένει τις απόψεις της επιτροπής που συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη, και πρόσθεσε ότι πλέον τα μέτρα αξιολογούνται εβδομαδιαίως.

Δείτε περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πλεύρης: Μπορεί να επανέλθει η μουσική – Πρόστιμα από τις 16/1 στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Αύξηση followers για όσους έχουν αυτά τα μάτια στην εικόνα προφίλ – η διαφορά ανδρών και γυναικών

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.