Θετικοί στον κορωνοϊό 15.547 μαθητές και εκπαιδευτικοί

Με τα self test που έγιναν χθες Κυριακή ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ανιχνεύθηκαν 15.547 θετικοί στον κορωνοϊό μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Θετικοί στον κορωνοϊό μαθητές και εκπαιδευτικοί

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας μέχρι χθες το βράδυ ανιχνεύθηκαν 15.547 εν δυνάμει κρούσματα (μαθητές και εκπαιδευτικοί) που δεν θα είχαν εντοπιστεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν κανονικά.

Κρίνεται ότι «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα – οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί – να γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγου , η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Σημειώνεται ότι χθες πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοιού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι μαθητές και εκπαιδευτικοί καθώς τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι ενώ τώρα είναι κάνουν και οι εμβολιασμένοι.

Σήμερα νέο τέστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει σήμερα Δευτέρα το απόγευμα νέο δεύτερο τεστ, για την προσέλευση στο σχολείο αύριο.

Διαβάστε επίσης

Rapid test: Όλες οι οδηγίες χρήσης για κάθε περίπτωση (πίνακας)

Βλέπουν αύξηση στα κρούσματα ανηλίκων – Πόσα παιδιά νοσηλεύονται με COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.