Πλεύρης: Μπορεί να επανέλθει η μουσική – Πρόστιμα από τις 16/1 στους ανεμβολίαστους άνω των 60

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να επανέλθει η μουσική σε εστίαση και διασκέδαση καθώς και να αυξηθεί ο αριθμός των θεατών στα γήπεδα, ο υπουργός Υγείας , Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Η Επιτροπή θα αποφασίσει για τη μουσική

Όπως είπε, κάποιοι περιορισμοί, όπως η απαγόρευση να υπάρχει μουσική στην εστίαση και τη διασκέδαση – ελήφθησαν με γνώμονα ότι ήμασταν σε εορταστική περίοδο και η κυβέρνηση θα συζητήσει με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για το εάν χρειάζεται να παραταθούν.

Σε ερώτηση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την πρόθεση της κυβέρνησης η εφαρμογή του μέτρου να επεκταθεί για τους άνω των 50 ετών, είπε ότι «η υποχρεωτικότητα θα έχει ηλικιακά χαρακτηριστικά αλλά πρώτα θέλουμε να δούμε την εφαρμογή της στους 60 και άνω από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου οπότε θα έχουμε και τις διοικητικές κυρώσεις (σ.σ. το πρόστιμο των 100 ευρώ)» είπε ο Θάνος Πλεύρης και διεμήνυσε ότι «θα υπάρξουν πρόστιμα από την πρώτη ημέρα».

Ανακοίνωσε επίσης, ότι σχεδόν 10.000 θετικά τεστ μαθητών και καθηγητών ήρθαν σήμερα να προστεθούν στα χθεσινά 15.000. Όπως είπε, τα 1.000 αφορούν σε καθηγητές και τα υπόλοιπα σε μαθητές.

Συνολικά τις τελευταίες 48 ώρες μαζί με τα χθεσινά 15.547, έχουν ανιχνευτεί 25.235 κρούσματα.

«Είχαμε 15.000 θετικά σελφ τεστ και κοντά στα 10.000 σήμερα, που σημαίνει ότι αυτός ο κόσμος θα κυκλοφορούσε στην κοινότητα και δεν θα γνώριζε ότι νοσεί», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι χάρη στη λειτουργία των σχολείων γίνεται ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος του πληθυσμού, καθώς από την Κυριακή έχουν γίνει 1,6 εκατομμύρια τεστ.

Διαβάστε επίσης

Σχεδόν 10.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα σε μία ημέρα

6 φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε τους πνεύμονες από το τσιγάρο και τη ρύπανση

Δ. Σαρηγιάννης: Πιθανή η αποκλιμάκωση της επιδημίας σε δύο μέρες – Η σχέση σχολείων και ΜΕΘ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.