Βλέπουν αύξηση στα κρούσματα ανηλίκων – Πόσα παιδιά νοσηλεύονται με COVID-19

Πρώτη μέρα σχολείο μετά τις διακοπές σήμερα και η περιρρέουσα ανησυχία για μεγάλη αύξηση στα κρούσματα ανηλίκων δύσκολα κρύβεται. Επιστήμονες εκτιμούν ότι τις προσεχείς ημέρες θα δούμε εκτόξευση στα κρούσματα στους μαθητές, υπολογίζοντας μια αύξηση της τάξης τουλάχιστον του 30%. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται με COVID-19 περίπου 70 παιδιά ηλικίας έως 17 ετών.

Τις δύο εβδομάδες των γιορτών, οπότε τα σχολεία ήταν κλειστά, τα κρούσματα ανηλίκων σημείωσαν πτώση – από το ποσοστό του 30% επί των συνολικών κρουσμάτων στην επικράτεια έφθασαν στο 13%.

Αποτέλεσμα του προληπτικού εγκλεισμού λόγω της επέλασης της παραλλαγής Όμικρον ή τα σχολεία είναι, τελικά, χώρος «πάρτι» για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2;

Θα φανεί στις επόμενες καταγραφές. Η κυβέρνηση επενδύει πολλά στη χρήση των διαγνωστικών self test από μαθητές και από εκπαιδευτικούς και ελπίζει το σενάριο «να της βγει», γιατί, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα, δεν πρέπει να ξανακλείσουν τα σχολεία.

Κρούσματα ανηλίκων – μια βραδυφλεγής βόμβα;

Μιλώντας στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης ανέφερε για το θέμα:

«Μερικοί αποδίδουν αυτή τη μείωση στο σταμάτημα των τεστ. Εγώ νομίζω ότι, αντίθετα, οι οικογένειες συνέχισαν να κάνουν τεστ και στην περίοδο των γιορτών. Η πτώση δείχνει ότι, μόλις έκλεισαν τα σχολεία, είχαμε βαθμιαία πτώση των μολύνσεων, πολλές από τις οποίες είχαν πηγή το σχολείο. Η βαθμιαία πτώση μου λέει ότι δεν οφείλεται σε σταμάτημα των σχολικών τεστ, που έγινε απότομα.

Περιμένω ότι, όταν ανοίξουν τα σχολεία, η αναλογία των θετικών θα γυρίσει στο 30% και παραπάνω. Τα δεδομένα είναι σήμερα ακόμη πιο ανησυχητικά, γιατί η αναλογία μολύνσεων στους πολίτες πάνω από 40 ετών πήγε βαθμιαία από 25% στο σχεδόν 40% από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει τεράστια αύξηση στις μολύνσεις των ηλικιωμένων, που σημαίνει με τη σειρά του ότι ο ιός μπαίνει πια στις μεγαλύτερες ηλικίες».

Το Σαββατοκύριακο πάνω από 11.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ειδικότερα το Σάββατο τα κρούσματα στο ηλικιακό γκρουπ 0-17 ετών ήταν 7.479 (σε σύνολο 37.676 κρουσμάτων). Την Κυριακή διαπιστώθηκαν 3.980 μολύνσεις στην ίδια ηλικία (σε σύνολο 18.592 κρουσμάτων).

Αλλαγές στο υγειονομικό πρωτόκολλο και self test

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα:

  1. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test αυτή την εβδομάδα αντί για δύο.
  2. Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, πάλι δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.
  3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο και όχι μόνο οι μαθητές, που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Διαβάστε επίσης

Αυτή η 29χρονη influencer έχει το πιο αστείο σύμπτωμα κορονοϊού

Ποια φρούτα και λαχανικά μένουν εκτός ψυγείου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.