Επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Θα επιστρατευθούν και παιδίατροι

Από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ξεκινά η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του συστήματος υγείας λόγω της πίεσης που προκαλείται από την Όμικρον και τα αυξανόμενα περιστατικά COVID-19 ανάμεσα σε υγειονομικούς.

Η απόφαση αφορά αρχικά σε γιατρούς της Μακεδονίας και αναμένεται η αντίστοιχη απόφαση για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών και στην Αττική.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναφέρεται πως η επίταξη αφορά γιατρούς ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, ενώ με νέα απόφαση που αναμένεται θα υπάρξει πρόβλεψη επιστράτευσης και παιδιάτρων.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ για την επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών

Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφε- νός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογί- ας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδο- νίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όρ- γανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47).

Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων επιτάσσονται, όπως εμφανισθούν την ογδόη (8η) πρωινή της επόμενης ημέρας της προς αυτούς επίδοσης του φύλλου επίτα- ξης στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μα- κεδονίας και Θράκης προς άσκηση καθηκόντων βαθμί- δας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β’.

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους σύμφωνα με την παρ. 1, θα απασχοληθεί στο νοσοκο- μείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, δεκαπέντε (15) ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστη- μα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ – Επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών

 

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Μόνο ασθενείς με COVID-19 στο Σισμανόγλειο – Στο 6μηνο η γ’ δόση για όλους – Από Δευτέρα κανένα πρόβλημα ελλείψεων φαρμάκων

Τα παγκόσμια στοιχεία της πανδημίας τρομάζουν – Ορφανά σχεδόν 100.000 παιδιά στο Περού

Η τηλεθέαση της Γκάγκα, τα χάπια της Agatha και τα τεστ της Βιοϊατρικής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.