Έτοιμα τα πρώτα «φύλλα πορείας» για ιδιώτες γιατρούς στη Θεσσαλονίκη

Ο… καλπασμός της παραλλαγής Όμικρον φέρνει το πολύπαθο ΕΣΥ στα όριά του. Τα πρώτα φύλλα πορείας για ιδιώτες γιατρούς είναι έτοιμα και πιθανόν να επιδοθούν και σήμερα. Η αρχή θα γίνει από τη Θεσσαλονίκη.

Η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση των κρουσμάτων λόγω της Όμικρον έχει ξεκινήσει, με τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές να έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της χώρας, που για άλλη μια φορά σηκώνουν το βάρος της επιδημίας της COVID-19.

Η απουσία τουλάχιστον 2.500 υγειονομικών από τα πόστα τους λόγω νόσησης και καραντίνας επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

Ειδικότερα απουσιάζουν: από τον “Ευαγγελισμό” 89 υγειονομικοί, από το “Γ. Γεννηματάς” 64, από το “Σωτηρία” 55, από το “Παίδων Αγία Σοφία” 56, από το “ΚΑΤ” 66, από τον “Άγιο Σάββα” 37 και από το μαιευτήριο “Έλενα” 41ς.

Σύμφωνα με στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, το ποσοστό των υγειονομικών, οι οποίοι νοσούν και βρίσκονται σε καραντίνα είναι σχεδόν 4%.

Έτοιμα τα πρώτα «φύλλα πορείας»

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, δρομολογείται για μία, ακόμη, φορά η επίταξη των υπηρεσιών υγείας από ιδιώτες γιατρούς, τόσο στην Αττική, όσο και, στοχευμένα, σε κάποιες περιοχές της χώρας, όπου η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ χρειάζονται υποστήριξη.

Η επίδοση των πρώτων «φύλλων πορείας» στους ιδιώτες γιατρούς αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Οι ιδιώτες γιατροί θα εργάζονται με κατά 50% μειωμένο ωράριο στα νοσοκομεία, προκειμένου να μπορούν να διατηρούν ανοιχτά τα ιατρεία τους – κάτι που δεν ίσχυσε στις προηγούμενες επιστρατεύσεις και γιαυτό υπήρχαν αντιδράσεις και περιορισμένη προσέλευση.

Το πιο πιθανό είναι η επιστράτευση να ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και να ακολουθήσει η Αττική. Εκτός από παθολόγους και πνευμονολόγους, η επιστράτευση “πιάνει” και αναισθησιολόγους και παιδιάτρους.

Ενισχύονται από σήμερα τα νοσοκομεία της Αττικής

Μαζί με την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, σε εξέλιξη βρίσκεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και για την αύξηση των απλών κλινών COVID-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, που αφορούν στο 40% των νοσηλειών με κορωνοϊό στη χώρα.

Τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα διαθέτουν από σήμερα άλλες 172 κλίνες γενικών κλινικών, με τον “Ευαγγελισμό”, το “Σισμανόγλειο”, το “Γ. Γεννηματάς” και το “Αμαλία Φλέμινγκ” να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των νοσοκομείων που νοσηλεύουν όλων των ειδών τα περιστατικά.

Τα νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα διαθέτουν 1.448 απλές κλίνες COVID-19. Εάν υπάρξουν μεγαλύτερες ανάγκες, ανάλογα θα κινηθούν και οι άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες.

Διαβάστε επίσης

Τα διαφορετικά συμπτώματα της Όμικρον σε εμβολιασμένους με 1, 2 ή 3 δόσεις και σε ανεμβολίαστους

Πρέπει να βάζετε τα φλιτζάνια και τα ποτήρια με το στόμιο πάνω ή κάτω;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.