Τα παγκόσμια στοιχεία της πανδημίας τρομάζουν – Ορφανά σχεδόν 100.000 παιδιά στο Περού

Η πανδημία του νέου κορονοϊού άφησε ορφανά περίπου 98.000 παιδιά στο Περού, ενώ τα παγκόσμια στοιχεία απολογισμού για τα κρούσματα και τους θανάτους τρομάζουν.

«Δυστυχώς, η χώρα μας (…) μετρά περίπου 98.000 παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, τη μητέρα τους ή τον κηδεμόνα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε η υπουργός Γυναικών, η Αναΐ Ντουράντ, επικαλούμενη στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

Το Περού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της COVID-19 κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της στον κόσμο.

Η χώρα με τα περισσότερα ορφανά από την πανδημία

«Είμαστε κάτοχοι του παγκόσμιου θλιβερού ρεκόρ, η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που έχασαν τον πατέρα ή τη μητέρα τους», επέμεινε.

Το υπουργείο δίνει το τρέχον διάστημα σύνταξη 200 σολ (περίπου 45 ευρώ) σε πάνω από 18.000 οικογένειες, αλλά ο αριθμός των δικαιούχων πρέπει να αυξηθεί, εκτίμησε η υπουργός. Η κυβέρνηση λογαριάζει να δώσει τέτοιες συντάξεις σε συνολικά 83.664 παιδιά και εφήβους που έμειναν χωρίς γονείς εξαιτίας της πανδημίας, πέρα από ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη.

Η χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της COVID-19 στην υφήλιο, με 6.122 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, κατά τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζονται στα επίσημα δεδομένα.

Στη χώρα των Άνδεων, που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 2 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2 και έχουν υποκύψει πάνω από 202.900 άνθρωποι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19.

Η Πανδημία σε ολόκληρο τον κόσμο

Τα κρούσματα του SARS-CoV-2 που έχουν επιβεβαιωθεί σε παγκόσμια κλίμακα ξεπέρασαν τα 300 εκατομμύρια χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 έχουν φθάσει τους 5.472.263.

Οι ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 58.449.898 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό και έχουν χαθεί οι ζωές 833.957 ανθρώπων, παραμένουν η χώρα που υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα από την πανδημία στην υφήλιο. Οι αριθμοί που καταγράφουν αντιπροσωπεύουν πάνω από το 19% των κρουσμάτων και πάνω από το 15% των θανάτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια την 26η Ιανουαρίου 2021· έφθασε τα 200 εκατομμύρια την 4η Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης

Σχέσεις και απιστία στην πανδημία – Τι έδειξε νέα έρευνα για τους Έλληνες

Οι 9 τροφές που απογειώνουν την τεστοστερόνη

Η τηλεθέαση της Γκάγκα, τα χάπια της Agatha και τα τεστ της Βιοϊατρικής

Καθυστέρηση μιας ημέρας στην περίοδο των γυναικών μπορεί να σχετίζεται με τα εμβόλια COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.