Υπνική παράλυση – Πώς μπορεί να συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον

Μία σπάνια αλλά υπαρκτή παρενέργεια της COVID-19 εξετάζουν οι ειδικοί στη Βρετανία, η οποία σχετίζεται με τον ύπνο. Ο λόγος για την υπνική παράλυση (sleep paralysis).

Σύμφωνα με την Mirror, οι ειδικοί εξετάζουν κατά πόσο αυτή η διαταραχή στον ύπνο μπορεί να οφείλεται στον κορονοϊό.

Η ειδικός στην υπνοθεραπεία Dr Kat Lederly εξηγεί πώς η υπνική παράλυση θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια του στελέχους του κορονοϊού, μετέδωσε η βρετανική Mirror.

Υπνική παράλυση – Πώς μπορεί να συνδέεται με την παραλλαγή Όμικρον

Τα άτομα που νοσούν με την παραλλαγή Ομικρον, μπορεί να παρουσιάσουν συμπτώματα κρυολογήματος, καθώς και ερεθισμένο λαιμό, ήπιους μυϊκούς πόνους, ξηρό βήχα και νυχτερινές εφιδρώσεις, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Όμως, καθώς τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζουν να αυξάνονται εκρηκτικά, πολλοί έχουν αναφέρει ένα νέο «σύμπτωμα», που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.

Μια μελέτη διαπίστωσε σημαντική αύξηση στις διαταραχές ύπνου μεταξύ των ασθενών σε καραντίνα, αναφέρει το Glasgow Live, υποδηλώνοντας ότι η υπνική παράλυση θα μπορούσε να είναι μια παρενέργεια της πανδημίας, ή αποτέλεσμα των αλλαγών στις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων, αντί για σύμπτωμα της COVID-19.

Παράλληλα, η Dr Lederly, ανέφερε ότι μπορεί η ίδια η μόλυνση από τον ιό να επηρεάζει τη ρύθμιση του ύπνου στον εγκέφαλο. Όπως τόνισε επίσης: «νομίζω ότι είναι πιο πιθανό η αύξηση της υπνικής παράλυσης να οφείλεται στο άγχος που προκύπτει από τις μεγάλες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή, λόγω της αβεβαιότητας και του στρες που επηρεάζουν το σύστημα του ύπνου μας».

Διαβάστε επίσης 

Η παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει σε καραντίνα πάνω απο 2.000 υγειονομικούς

Μίνα Γκάγκα: Το 90% των κρουσμάτων με παραλλαγή Όμικρον

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.