Καλλυντικά: Πώς θα καταλάβουμε ότι έχουν χαλάσει

Τα καλλυντικά μας λήγουν, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα τρόφιμα. Υπάρχουν προϊόντα που η χρήση τους μπορεί να μην προκαλέσει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, όπως ερεθισμούς, μολύνσεις και έξαρση της ακμής, ωστόσο η σύνθεση τους ενδέχεται να αλλοιωθεί και να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικά, αναφέρει η Dr. Tsippora Shainhouse, MD, FAAD.

Όπως αναφέρει η δερματολόγος στο dermstore.com, ειδικά για τα καλλυντικά που έρχονται σε επαφή με τα μάτια, όπως είναι η μάσκαρα, το eyeliner ή το μολύβι, η αντικατάσταση τους μετά την λήξη κρίνεται απαραίτητη. Η συνέχιση της εφαρμογής τους ενδέχεται να οδηγήσει σε επιπεφυκίτιδα και άλλες πιο σοβαρές οφθαλμολογικές μολύνσεις.

Καλλυντικά: Πώς θα καταλάβουμε ότι έχουν χαλάσει

Αλλαγή της ρευστότητάς : Αλλάζει ο τρόπος που ρέει το προϊόν. Μία κρέμα μπορεί να γίνει πιο αραιή ή παχύρευστη σε σχέση με την αρχική της μορφή.

Διαχωρισμός φάσεων: Με αυτόν τον όρο εννοούμε ότι το προϊόν «κόβει». Για παράδειγμα, σε μία κρέμα θα παρατηρηθούν σταγόνες υδαρούς αλλά και ελαιώδους ουσίας παράλληλα. Η κρέμα δηλαδή χάνει τη συνοχή της.

Δυσοσμία: Η αλλαγή προς το χειρότερο στην οσμή του καλλυντιού προϊόντος είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό αλλοίωσής του.

Αλλαγή στο χρώμα: Η αλλαγή στο χρώμα του, αλλά και η περίεργη μυρωδιά είναι δυο από τις βασικές ενδείξεις αλλοίωσης ενός καλλυντικού, όπως το κραγιόν ή το foundation.

Αν η μάσκαρα ξεραθεί και περάσει η ημερομηνία λήξης της, συνήθως αυτό σημαίνει πως έχει εισχωρήσει στο εσωτερικό του δοχείου αέρας και βακτήρια, τα οποία θα μεταφερθούν στα μάτια σας.

Ένα υγρό ή κρεμώδες προϊόν που έχει σβολιάσει, είτε έχει εμφανίσει λάδι στην επιφάνεια του, μας δείχνει πως έχει χαλάσει.

Αν η εφαρμογή ενός προϊόντος προκαλέσει οποιονδήποτε ερεθισμό, τότε υπάρχουν δυο ενδεχόμενα. Είτε είναι ακατάλληλο για εμάς ή έχει αλλοιωθεί και χρειάζεται επειγόντως αντικατάσταση.

Τα προϊόντα σε compact μορφή είναι συμπιεσμένα και προστατευμένα από τον αέρα και τα βακτήρια. Αν όμως σπάσουν και γίνουν σκόνη γίνονται ευάλωτα. Διορθώστε τα λοιπόν άμεσα ή αντικαταστήστε τα, λέει η Shainhouse.

Διαβάστε επίσης 

Ψυχολογικό τεστ: Βρείτε την απάντηση στην εικόνα – Τι αποκαλύπτει για την προσωπικότητά σας

9 πράγματα που πρέπει να «ξεφορτωθείτε» μετά τις γιορτές

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.