Η παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει σε καραντίνα πάνω απο 2.000 υγειονομικούς

Η παραλλαγή Όμικρον σαρώνει και τα νοσοκομεία δεν αποτελούν εξαίρεση στη διασπορά του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η εκτίμηση είναι πως από τα δημόσια νοσοκομεία απουσιάζουν 2.000 υγειονομικοί, που έχουν τεθεί σε καραντίνα αφού έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό!

Από τους 2.000 υγειονομικούς που είναι σε καραντίνα, οι περίπου 520 είναι από τα νοσοκομεία της Αττικής (πλην του Πειραιά), είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος, στην Καθημερινή.

Σημειώνεται πως οι απουσίες των 2.000 υγειονομικών προστίθεται σε εκείνες των 7.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ που απουσιάζουν λόγω αναστολής εργασίας, ενώ 2.000 εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν στο τέλος του 2021.

Διαχειρίσιμη η κατάσταση 

Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο οξύ όσο φαίνεται», επισημαίνει ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, Παναγιώτης Στάθης.«Βλέπουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση και εάν χρειαστεί θα γίνουν αναδιπλώσεις εσωτερικές των μονάδων, με μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ τμημάτων ή και αναστολή χειρουργείων.

Στο τέταρτο κύμα στα νοσοκομεία της Αθήνας δεν χρειάστηκε να ανασταλούν τακτικά χειρουργεία και εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστεί να γίνει τώρα», αναφέρει ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι νέες οδηγίες για την παραλλαγή Όμικρον που ισχύουν εδώ και λίγες ημέρες σχετικά με την καραντίνα του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δίνουν μεγαλύτερη ευελιξία για την αντιμετώπιση και αυτού του προβλήματος. Σύμφωνα με αυτές, ο χρόνος καραντίνας για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με COVID-19 είναι πλέον πέντε ημέρες και η επιστροφή στην εργασία γίνεται ακόμα και χωρίς αρνητικό τεστ, εάν είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια συμπτώματα.

Επιπλέον δεν απαιτείται καραντίνα για ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που έχει απλώς εκτεθεί στον ιό (επαφή κρούσματος).

Διαβάστε επίσης 

Νοσοκομειακοί γιατροί: Η μείωση της καραντίνας σε 5 μέρες δεν βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία

Απ. Βανταράκης: Η υπερχρήση των μοριακών τεστ κάποιους βολεύει – Ναι στη συνταγογράφηση

Από σήμερα η διάθεση self test από τα φαρμακεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.