Μίνα Γκάγκα: Το 90% των κρουσμάτων με παραλλαγή Όμικρον

Κυριαρχεί η παραλλαγή Όμικρον στη χώρα, με το στέλεχος να αγγίζει σχεδόν το 90% των νέων κρουσμάτων.

Όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, στη χώρα, «στις 30/12 η αναλογία της Ομικρον ήταν στο 82%, ενώ στις 31/12 έφτασε στο 89%».

«Πιθανότατα έχει ξεπεράσει το 90%», είπε χαρακτηριστικά η Μίνα Γκάγκα και επισήμανε πως η μετάλλαξη «επικρατεί στη κοινότητα».

«Αυτό το διάστημα προσέχουμε. Βλέπουμε λίγους ανθρώπους χωρίς μέτρα και δεν βγαίνουμε από το σπίτι αν έχουμε συμπτώματα», συμπλήρωσε.

Η κα Γκάγκα ζήτησε ξανά από τους πολίτες αν έχουν θετικό rapid test να μην πηγαίνουν στις δομές υγείας για PCR, καθώς τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση.

Εμβόλιο Moderna

Ανέφερε επίσης, ότι σύντομα ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και ειδικά όσοι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν στο εξής καθώς θα ανοίξουν ραντεβού κάθε Κυριακή για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Καθώς το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρηθεί ότι το εμβόλιο της Moderna δεν ήταν διαθέσιμο για όσους ήθελαν να κάνουν είτε την αναμνηστική δόση είτε την πρώτη δόση για να ξεκινήσουν τον εμβολιασμό τους.

Έρχεται επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών 

Ανακοίνωσε τελος. την επίταξη ιδιωτών ιατρών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, καθώς οι εισαγωγές έχουν αυξηθει. Την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας προς τους υγειονομικούς, σημείωσε.

Μαγιορκίνης : Με απλή μάσκα τα παιδιά στα σχολεία 

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής  επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξήγησε ότι δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξουν τα σχολεία καθώς είναι το μοναδικό περιβάλλον που γίνεται αυξημένο testing. «Στη σχολική τάξη είναι τα ίδια άτομα και πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον» είπε και κάλεσε όσους είναι ανεμβολίαστοι να μην πάνε στις εκδηλώσεις των Φώτων.

Αναφορικά με τις μάσκες στα σχολεία, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι είναι ένα περιβάλλον, όπου γίνεται εντατικό τέστινγκ και η διασπορά ελέγχεται τρεις φορές την εβδομάδα.

Η σχολική τάξη αποτελεί μία φούσκα. Πρόκειται για ένα ασφαλές περιβάλλον. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει οι μαθητές να φορούν διπλή μάσκα και υπενθύμισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,  πάντα συστήνει τα σχολεία να είναι τα τελευταία που κλείνουν και τα πρώτα που ανοίγουν.

 

Διαβάστε επίσης 

Η παραλλαγή Όμικρον έχει οδηγήσει σε καραντίνα πάνω απο 2.000 υγειονομικούς

Από σήμερα η διάθεση self test από τα φαρμακεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.