Το νέο σύμπτωμα της Όμικρον που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της παραλλαγής Όμικρον διαφέρουν αρκετά από τα παραδοσιακά σημάδια του κορονοϊού που περιλαμβάνουν βήχα, πυρετό και απώλεια ή αλλαγή στην όσφρηση και στη γεύση.

Σε αντίθεση με προηγούμενες παραλλαγές όπως η Δέλτα, τα συμπτώματα αυτού του μεταλλαγμένου στελέχους έχουν βρεθεί ότι είναι παρόμοια με ένα κοινό κρυολόγημα. Και παρόλο που περιγράφονται ως “εξαιρετικά ήπια”, τα συμπτώματα της Όμικρον φαίνεται να στοχεύουν διαφορετικά μέρη του σώματος, σύμφωνα με την βρετανική «mirror».

Αυτά που ξέρουμε έως τωρα είναι πως προκαλεί ήπια νόσηση με συμπτώματα που παραπέμπουν σε απλό κρυολόγημα, αλλά μπορεί να συνυπάρχει και πυρετός, η εφαρμογή   «ZOE COVID Study app», όμως κατέγραψε δύο νέα συμπτώματα, τα οποία προκαλούν ανησυχία και εμφανίζονται στο δέρμα.

Το νέο σύμπτωμα της Όμικρον που δεν πρέπει να προσπεράσετε

Σύμφωνα με την «mirror» το πρώτο σύμπτωμα παρουσιάζει εξογκώματα και προκαλεί πολλή φαγούρα, που συχνά αρχίζει από τις παλάμες ή τα πέλματα.

Μάλιστα, το δεύτερο σύμπτωμα, εμφανίζει ερυθρότητα και συνήθως παρουσιάζεται στους αγκώνες, τα γόνατα και το πίσω μέρος των χεριών και των ποδιών.

Ακόμη, αυτό το εξάνθημα μπορεί αν επιμείνει για μέρες ή και εβδομάδες, σε αντίθεση με το πρώτο που φεύγει γρήγορα αλλά ίσως επανεμφανιστεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και άλλο ένα σύμπτωμα, το οποίο θεωρείται όμως αρκετά σπάνιο.

Συγκεκριμένα, σε ασθενείς νεαρής ηλικίας παρατηρήθηκε πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, ενώ συνήθως έχει τη μορφή εξογκωμάτων κόκκινου ή μωβ χρώματος, που προκαλούν πόνο.

Σε αντίθεση με τα εξανθήματα, αυτά συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα και τείνουν να είναι πιο κοινά σε νεότερα άτομα με τον ιό. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με τη νόσο COVID-19.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊος: «Έκρηξη» με 21.657 νέα κρούσματα, 60 θάνατοι, 635 διασωληνωμένοι

Παραλλαγή Όμικρον: Ευρεία η διασπορά στη χώρα -Έως και το 66% των κρουσμάτων στην Αττική

Μπάχαλο με τις δηλώσεις Πλεύρη, ΕΟΔΥ και επιστημόνων: Επιτέλους δεν είναι όλα επικοινωνία, έχει χαθεί η μπάλα με την Όμικρον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.