Η παραλλαγή Όμικρον επισπεύδει τα μέτρα – Σύσκεψη στο Μαξίμου με συμμετοχή Τσιόδρα

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς, μετά την «έκρηξη» των 21.657 κρουσμάτων που κατέγραψε η χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώνοντας το εφιαλτικό σενάριο για τσουνάμι νέων διαγνώσεων, λόγω της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με συμμετοχή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 9.30 το πρωί, με αντικείμενο την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα στον απόηχο της σημερινής μεγάλης αύξησης κρουσμάτων και με ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης της εφαρμογής των μέτρων που έχει ανακοινωθεί ότι θα ισχύουν από 3 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά, στις 12 μετά το μεσημέρι, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων με βάση την εισήγηση της οποίας, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από την κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως θα εισηγηθούν ακόμα και διακοπή της μουσικής ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και το θέμα της πληρότητας στην εστίαση.

Οικονόμου: Νέα μέτρα και πριν την Πρωτοχρονιά, αν κριθεί απαραίτητο

Στη συνεδρίαση που θα έχει αύριο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ενδεχομένως να εισηγηθεί το  να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε: «Είναι νομίζω μία αναγκαία παρέμβαση. Όταν βλέπεις την κατάσταση να εξελίσσεται και να διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο οφείλεις και εσύ να προσαρμόζεσαι  γρήγορα και να είναι τα αντανακλαστικά σου  τέτοια που να σου επιτρέπουν την παρέμβαση εκεί που πρέπει την κάνεις.

Και που πρέπει να παρέμβουμε τώρα; Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση της παραλλαγής Όμικρον που είναι κυρίως ότι έχει να κάνει με την εστίαση, με την διασκέδαση, με τα γήπεδα, να φέρουμε λίγο νωρίτερα εκείνα τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα εφαρμόζαμε από την επόμενη Δευτέρα για να αναχαιτίσουμε στον τρόπο και στο μέτρο που μπορούμε, την διασπορά».

Πλεύρης: Αναμένουμε περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων

Θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων τόνισε, σε συνέντευξη του στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε, αυτή τη στιγμή με τη δυναμική της Όμικρον, έχουμε 370% αύξηση στην Αττική. Στην κορύφωση της Όμικρον θα υπάρξουν και παραπάνω κρούσματα. Το ζήτημα είναι αν μεταφράζονται σε νοσηλείες. Δεν θεωρώ ότι θα χρειαστεί lockdown. Στην κορύφωση της Δέλτα δεν χρειάστηκε το lockdown, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Το σίγουρο πάντως είναι, πως η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού και η επίσπευση εφαρμογής των νέων μέτρων, κρίνεται επιτακτική.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊος: «Έκρηξη» με 21.657 νέα κρούσματα, 60 θάνατοι, 635 διασωληνωμένοι

Παραλλαγή Όμικρον: Ευρεία η διασπορά στη χώρα -Έως και το 66% των κρουσμάτων στην Αττική

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.