Μπάχαλο με τις δηλώσεις Πλεύρη, ΕΟΔΥ και επιστημόνων: Επιτέλους δεν είναι όλα επικοινωνία, έχει χαθεί η μπάλα με την Όμικρον

Όταν τον Φεβρουάριο του 2020 μαθαίναμε για το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας, η κυβέρνηση έδρασε ακαριαία. Επέβαλε μέτρα απαγόρευσης και κατάφερε να οριοθετήσει την επιδημία της COVID-19. Η Ελλάδα έγινε παράδειγμα προς μίμηση και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, διαφήμιζε σε ολόκληρο τον κόσμο το σχέδιο της χώρας.

Δυο χρόνια μετά πού βρισκόμαστε; Πίσω στην αρχή. Έχει χαθεί η μπάλα με την παραλλαγή Όμικρον και η χώρα σέρνεται πίσω από τις ραγδαίες εξελίξεις. Η κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα ανάσχεσης της επιδημίας, που, φευ, θα ισχύσουν κυριολεκτικά «κατόπιν εορτής». Και, πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ουσιαστικά παίρνει πίσω την χθεσινή ανακοίνωσή της για τα νέα μέτρα.

Και τι να πούμε και για τη διχογνωμία (τουλάχιστον) των κυβερνητικών στελεχών, που αναμφισβήτητα επηρεάζει τους πολίτες… Όσο κι αν οι τρομολαγνικές δηλώσεις είναι «βούτυρο στο ψωμί» των ΜΜΕ, ο κόσμος δεν είναι χαζός. Αντιλαμβάνεται ότι παίζεται – πάλι – ένα παιχνίδι επικοινωνίας και εντυπώσεων.  Από τις συνεχείς διαρροές σε ισχυρά, φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μέχρι τους ειδικούς – μαϊντανούς, που «πιάνουν στασίδι» στα ίδια μέσα κάθε μέρα και των οποίων τις δηλώσεις έχουμε κουραστεί να αναπαραγάγουμε. Όμως δεν είναι όλα επικοινωνία.

Χθες ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής είπε ότι το στέλεχος Όμικρον αφορά στο 70% των κρουσμάτων. Ο ΕΟΔΥ, από την πλευρά του, είπε ότι είναι περίπου στο 20%, στο 70% είπε και ο Θάνος Πλεύρης. Τι ισχύει τελικά; Θα μας τρελάνουν.
Σήμερα ακούσαμε από τον Υπουργό Υγείας ότι η κυβέρνηση μάλλον θα φέρει πιο μπροστά την εφαρμογή των νέων μέτρων και δεν θα περιμένει ως τις 3 Ιανουαρίου.

Γιατί κ. Πλεύρη το λέτε αυτό τώρα, ενώ εδώ και μέρες οι επιστήμονες μιλάνε ξεκάθαρα για πολλές χιλιάδες κρούσματα καθημερινά από τούδε και στο εξής – άρα ξέραμε τι έρχεται;

Το ECDC εδώ και καιρό έχει πει ότι μέσα Ιανουαρίου η Όμικρον θα επικρατήσει στην Ευρώπη – άρα και στην Ελλάδα. Τι περιμένετε; Εκτός κι αν θέλετε να «κλείνετε το μάτι» στους αρνητές, οπότε εκεί, πια, μιλάμε για το τέλος της λογικής. Ή μήπως φοβάστε ότι θα πληγώσετε τα αισθήματα των θαμώνων στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης;

Διαβάστε επίσης:

Θ. Πλεύρης: Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα – Δεν αποκλείεται επαναξιολόγηση των μέτρων

Οι 8 αθώες συνήθειες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση του δέρματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.