Νέα μέτρα: Ματαίωση εορταστικών εκδηλώσεων και μάσκες παντού, η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Νέα, πιο αυστηρά μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, υπό τη σκιά της νέας υπερμεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον, που ήδη μετρά δεκάδες κρούσματα και στη χώρα μας.

Μετά από πολύωρη τηλεδιάσκεψη τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εισηγούνται ομόφωνα προς την κυβέρνηση:

Να ματαιωθούν, όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)

Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, θα ληφθούν αύριο  (Πέμπτη) σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εν συνεχεία, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Πλεύρης : Ερχονται νέα μέτρα, μετά τις γιορτές 

Νωρίτερα,  ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής, επιβεβαίωσε την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές.

Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης, ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Υγείας,  διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας σε όποια χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένα».

Αυτή τη στιγμή, η χώρα μας είχε περάσει την κορύφωση του 4ου κύματος, αλλά υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη ανησυχία λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Από τα στοιχεία που παίρνουμε, κυρίως από τις άλλες χώρες- γιατί παρακολουθούμε και εμείς καθημερινά τα δικά μας στοιχεία- η Όμικρον δείχνει ότι έχει μία πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, χωρίς αυτή τη στιγμή να μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι έχει και λιγότερη νοσηρότητα.

Υπάρχουν κάποιες μελέτες προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά το μόνο σίγουρο, ασφαλές στοιχείο που έχουμε, είναι ότι έχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης : Νέα τρίμηνη αναστολή για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς- Έρχονται νέα μέτρα

Αποκαλυπτική έρευνα ΙΣΑ: 2 στους 10 δεν φοβούνται την COVID -19 και δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια

Κορονοϊός: 5.641 νέα κρούσματα, 69 θάνατοι, 665 διασωληνωμένοι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.