Πλεύρης : Νέα τρίμηνη αναστολή για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς- Έρχονται νέα μέτρα

Την θέση της κυβέρνησης ότι μετά τις γιορτές θα υπάρξει πλαίσιο περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας,  εξέφρασε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης,  από τη Βουλή, απευθύνοντας παράλληλα τελευταία προειδοποίηση στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με τον κ.Πλεύρη, εξετάζεται μέσα στο επόμενο τρίμηνο αν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που δεν θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο μέχρι τέλη Μαρτίου, θα μπορέσουν να μείνουν εντος του συστήματος υγείας.

Πλεύρης : Τρίμηνη αναστολή για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Οι υγειονομικοί καλούνται να πάρουν μια απόφαση αν θα εμβολιαστεί στο τρίμηνο η ειδάλλως θα θέσουν τον εαυτό τους εκτός συστήματος υγείας» είπε ο κ Πλεύρης, τονίζοντας ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι οι γιορτές να περάσουν με τα ισχύοντα μέτρα με έμφαση στο τέστιγκ και μετά τις γιορτές να μπεί νέο περιοριστικό πλαίσιο.

Αναφερόμενος στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο, ο κ. Πλεύρης τόνισε: «Η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο αυτό πρέπει να συνεχιστεί εως 31 Μαρτίου του 2022» και επισήμανε: «Δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

Έρχονται νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Επίσης, ο υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετά τις γιορτές.

«Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης, ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ταυτόχρονα, διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι, όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε, οπότε δεν θα πρέπει να διανοηθεί κανένας σε όποια χώρο και αν εργάζεται, ότι δεν θα εργάζονται μέσα μόνο άτομα εμβολιασμένα».

Διαβάστε επίσης 

Ασθενείς δημόσιων νοσοκομείων θα χειρουργούνται από γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές – Δήλωση του Θάνου Πλεύρη στο Healthstories

Δωρεές COViD-19: Αγορά 17 ασθενοφόρων και ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού, των Γιατρών του Κόσμου και του ΕΕΣ

Χριστουγεννιάτικες γιορτές: Το παράδειγμα της εορτής των Ευχαριστιών τρομάζει

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.