ΠΟΥ: Άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο Covovax

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενέκρινε την Παρασκευή (17/12), το ινδικό εμβόλιο κατά της COVID-19 Covovax.

Το εμβόλιο αυτό “παράγεται από το Serum Institute of India με άδεια της Novavax και αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου του Covax (του διεθνούς συστήματος διανομής εμβολίων κατά της COVID-19), κάτι που θα επιτρέψει να ενισχυθούν οι προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι σε χώρες χαμηλού εισοδήματος”.

ΠΟΥ: Άδεια επείγουσας χρήσης για το εμβόλιο Covovax

“Τα εμβόλια παραμένουν από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους προστασίας απέναντι στις σοβαρές μορφές και τους θανάτους που προκαλούνται από τον SARS-COV-2, παρά την εμφάνιση νέων παραλλαγών”, υπογράμμισε η δρ Μαριάντζελα Σιμάου, αρμόδια για την πρόσβαση στα φάρμακα.

Η έγκριση αυτή “αναμένεται να διευκολύνει την πρόσβαση των φτωχών χωρών στα εμβόλια, 41 από τις οποίες εξακολουθούν να μην είναι σε θέση να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού τους, ενώ το 98% των χωρών δεν έχουν ακόμη φθάσει το 40%”, υπογράμμισε καθώς ο Οργανισμός, έχει θέσει στόχο τον εμβολιασμό του 40% του πληθυσμού όλων των χωρών έως τα τέλη του έτους.

Το εμβόλιο αυτό απαιτεί δύο δόσεις και μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες 2 έως 8 βαθμούς, όπως στα ψυγεία του εμπορίου.

Διαβάστε επίσης 

Παραλλαγή Όμικρον: Νέο μοριακό τεστ την εντοπίζει άμεσα

Νέο φάρμακο κατά της COVID-19 – Ποιος είναι ο Έλληνας εφοπλιστής, που χρηματοδότησε μέρος της έρευνας

Ο Πρεζεράκος, το άγχος του Κικίλια, η αναδιοργάνωση και η βασιλική φιλοξενία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.