Κορονοϊός: Πάνω από 40.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού μέσα σε μία ημέρα

Περίπου 40.000 ψηφιακά πιστοποιητικών εμβολιασμού έχουν μέσα σε μία μέρα μετά τη λειτουργία της σχετικής πλατφόρμας μέσω του gov.gr

Τη βεβαίωση ότι κάποιος έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μπορεί να τη λάβει εφόσον έχει κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Το πιστοποητικό αυτό μπορούν να το κατεβάσουν σχεδόν 220.000 εμβολιασθέντες πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα gov.gr να συμπληρώσουν τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ.

Το πιστοποιητικό έχει μοναδικό κωδικό επαλήθευσης και προηγμένη ηλεκτρονική σφραγίδα και μπορεί κάποιος είτε να το αποστείλει ηλεκτρονικά, είτε να το εκτυπώσει και να το καταθέσει σε δημόσια υπηρεσία.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 700.000 εμβολιασμοί, δίνοντας στην Ελλάδα την 12η θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ ως προς τους εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους. Μάλιστα, η επίδοσή της είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Lockdown

Σε βαθύ κόκκινο μπαίνει από σήμερα το πρωί ο δήμος Εύοσμου Θεσσαλονίκης λόγω αυξημένης διασποράς της νoτιο-αφρικανικής μετάλλαξης, ενώ παρατείνονται τα μέτρα σε Αχαΐα, Εύβοια και Μύκονο. Αντίθετα αίρονται στους δήμους Εορδαίας, Σαντορίνης, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Σπάρτης και στην περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου.

Νέα μέτρα από σήμερα το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου λαμβάνονται στους δήμους Κορίνθου, Νεμέας, Άργους και Ζίτσας στην Ήπειρο.

Στην Αττική, η εικόνα δείχνει σταθεροποίηση της εξάπλωσης του ιού με εξαίρεση τη Σαλαμίνα και την Τροιζηνία.

Αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ

Ωστόσο στην εκτίμηση ότι θα υπάρξει αύξηση των εισαγωγών ασθενών σε απλές κλίνες και σε κλίνες ΜΕΘ τις επόμενες 15 ημέρες, κατέληξαν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι διοικητές της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας και μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και ειδικοί επιστήμονες σε συνάντηση που συγκάλεσε το πρωί του Σαββάτου στο Υπουργείο Υγείας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο τη διαχείριση της αυξημένης πίεσης που δέχονται οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της Αττικής.

Συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΘ Μαρία Θεοδωρακοπούλου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΕΘ Αντώνιος Μαυρομμάτης και Αθανάσιος Πρεκατές.

Στη συνάντηση έγινε εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης των ΜΕΘ στην Αττική και συζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι οι επόμενες 15 ημέρες είναι κρίσιμες και πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση λόγω των αυξημένων εισαγωγών στις κλινικές Covid των Νοσοκομείων της Αττικής.

Έως χθες νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, σχεδόν 2.200 ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, εκ των οποίων οι 325 διασωληνωμένοι και οι υπόλοιποι σε απλές κλινικές και σε ειδικές Μονάδες (ΜΕΘ, ΜΑΦ κλπ).

Χθες μόνο έγιναν 247 εισαγωγές, με το 57% να πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία της Αττικής.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.