Παιδικά εμβόλια κορωνοϊού: Αναμονή για τον προγραμματισμό της 2ης δόσης

Αναμονή για τον προγραμματισμό της 2ης δόσης με τα παιδικά εμβόλια κορωνοϊού στα παιδιά 5-11 ετών καθώς πολλοί γονείς έχουν κλείσει μόνο την 1η δόση ή δεν έχουν κλείσει και καθόλου, γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα ραντεβού για τη 2η δόση.

Παιδικά εμβόλια κορωνοϊού

Η μεγάλη ανταπόκριση των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών και η σχετικά μικρή σε αριθμό παραλαβή των παιδικών εμβολίων έναντι του κορωνοϊού, οδήγησε σε εξάντληση των ελεύθερων ραντεβού από την πρώτη μέρα που άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού στις 10 Δεκεμβρίου.

Σήμερα ξεκινούν οι πρώτοι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με τις πρώτες 60.000 δόσεις παιδικών εμβολίων των εταιρειών Pfizer/BioNTech.

Ήδη, τα ραντεβού που έχουν κλειστεί μέχρι χθες το απόγευμα ανέρχονται σε 31.000, ενώ πολλοί γονείς δεν πρόλαβαν να κλείσουν ραντεβού.

Τον Ιανουάριο αναμένεται να υπάρξουν πολύ περισσότερα ραντεβού καθώς η χώρα μας θα παραλάβει νέα παρτίδα των παιδικών εμβολίων, οπότε το πρόβλημα της έλλειψης ραντεβού 1ης και 2ης δόσης θα ομαλοποιηθεί.

Το εμβόλιο που γίνεται στα παιδιά, περιέχει το 1/3 του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων και το σχήμα που εφαρμόζεται είναι δύο δόσεων με μεσοδιάστημα 21 ημέρες. Στην περίπτωση, δε, που ένα παιδί έχει νοσήσει, το εμβόλιο χορηγείται μετά από τρεις μήνες, όπως τόνισαν χθες οι καθηγήτριες Μαρία Θεοδωρίδου και Βάνα Παπαευαγγέλου σε διαδικτυακή εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας όπου απάντησαν σε ερωτήματα γονεών.

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως φαίνεται μετά από τη χορήγηση 11 εκατ. δόσεων παγκοσμίως, είναι ανάλογες των εμβολίων. Δηλαδή, λίγος πυρετός ή τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδικά εμβόλια κορωνοϊού σε 75 περιοχές

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία: στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν “καταδρομικοί εμβολιασμοί”, όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.

Διαβάστε επίσης

Καθηγητής Ευ. Μανωλόπουλος: «Καμένο χαρτί» το χάπι της Merck για την COVID-19 – Τι θα ισχύσει για τις εγκύους

Μυστικά ομορφιάς για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστή σάλτσα από την αγορά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.