Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστή σάλτσα από την αγορά

Συσκευασία με σως μπερνέζ ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, καθώς διαπιστώθηκε εργαστηριακά ότι περιέχει αλλεργιογόνο ουσία και το προϊόν πιστοποιήθηκε ακατάλληλο προς βρώσιν.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία “Brava Bearnaise Sauce”, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 03/03/22, συσκευασία 250 ml, το οποίο παράγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία “MEDITERRANEAN FOODS ΑΕ”, η οποία έχει έδρα στη Μεταμόρφωση.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, η οποία διαπίστωσε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (καζεΐνη γάλακτος).

Επειδή το συγκεκριμένο προϊόν δεν φέρει σχετική με την καζεΐνη γάλακτος ένδειξη στην επισήμανση, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Διαβάστε επίσης 

Μαγειρική σόδα: Οι διαφορετικές χρήσεις που θα αλλάξουν την καθημερινότητα σας

Πόσος χρόνος χρειάζεται για την πέψη των τροφίμων; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει

Εγκαινιάστηκε από τον Θάνο Πλεύρη το νέο Μέγα εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.