Ανησυχία ΙΣΑ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας

Την έντονη ανησυχία του, για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από την πολιτεία για να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, εκφράζει το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Ζητά  μάλιστα, την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στο πλαίσιο αυτό εκφράζει την αντίθεσή του για την προσφάτως ψηφισθείσα διάταξη σχετικά με την κατάργηση του δικαιώματος συνταγογράφησης στους ανασφάλιστους ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω επιβάρυνση των δημόσιων δομών υγείας που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, προκαλεί ταλαιπωρία στην ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα ενώ αντιβαίνει στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής ιατρού από τον ασθενή.

Παρά την προσπάθεια που έχει γίνει για τη στήριξη των δομών υγείας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της πανδημίας παραμένει επιτακτικό το αίτημα για ενίσχυση και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη διαχείριση της Covid λοίμωξης, στην αποτροπή των επιπλοκών των ασθενών και στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.

Η ΠΦΥ είναι βασικός πυλώνας του συστήματος υγείας, στην κρίσιμη μάχη που δίνει η χώρα με την πανδημία.

Το σύστημα υγείας, τόσο στη χώρα μας όσο και στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πιέζεται ασφυκτικά.

Εκατοντάδες ασθενείς διασωληνωμένοι δίνουν τη μάχη για τη ζωή. Η διασφάλιση κλίνης, σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για τους ασθενείς που το έχουν ανάγκη, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα, για την πρόγνωση του ασθενή και η πολιτεία οφείλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να το διασφαλίσει.

Τέλος ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες ειδικά εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να ολοκληρώσουν το εμβολιαστικό σχήμα και να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης.

Επίσης να ενημερώνονται αποκλειστικά από τα έγκριτα μέλη της επιστημονικής κοινότητας που είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να εκφέρουν επιστημονικό λόγο.

Διαβάστε επίσης 

Στους 3 μήνες η χορήγηση της 3ης δόσης για τους άνω των 18 ετών

Φαρμάκια για τις φαρμακευτικές, καθώς ο Πλεύρης δεν μπορεί να βρει λεφτά

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη για τον καρκίνο του μαστού

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.