Στους 3 μήνες η χορήγηση της 3ης δόσης για τους άνω των 18 ετών

Τη χορήγηση της 3ης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών, αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους,  η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε: 

Για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να κάνουν την 3η δόση 3 μήνες μετά την ολοκληρωση του εμβολιασμού με 2 δόσεις.

Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει, μπορούν να κάνουν την 3η δόση 3 μήνες μετά την διάγνωση.

Όσον αφορά την απόφαση για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε 3 μήνες, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, έλαβε τη σχετική απόφαση με βάση τα δεδομένα στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες.

«Ο ιός είναι εδώ και όσο έχουμε ένα χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης μεταλλάξεων. Δεν μπορεί να δοθεί με ασφάλεια η απάντηση ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στη μετάλλαξη Όμικρον», σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού για την ενισχυτική δόση θα ανοίξει σταδιακά από το βράδυ της Παρασκευής (3/12) σημείωσε ο κ.Θεμιστοκλέους και υπογράμμισε, ότι στόχος είναι, όσοι ολοκλήρωσαν τον εμβολιασμό τους τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου να έχουν κάνει την αναμνηστική τρίτη δόση μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης 

Φαρμάκια για τις φαρμακευτικές, καθώς ο Πλεύρης δεν μπορεί να βρει λεφτά

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη για τον καρκίνο του μαστού

Στέλεχος Όμικρον: Όλα τα νεότερα για μεταδοτικότητα, βαρύτητα νόσου και προστασία από εμβόλια

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.