Αυτές οι τροφές προσφέρουν ομορφιά και υγεία

Υπάρχουν τροφές που προσφέρουν ομορφιά και υγεία; Η απάντηση είναι ναι υπάρχουν. Μια υγιεινή, θρεπτική διατροφή είναι το θεμέλιο τόσο της υγείας όσο και της ομορφιάς. Η ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Shahnaz Husain,  Shahnaz Husain μας λέει τι πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας κατά τους κρύους μήνες.

Η φύση είναι στην πραγματικότητα ο καλύτερος γιατρός και κοσμετολόγος. Μας δίνει φρούτα και λαχανικά, που χρειάζεται ο οργανισμός τόσο για την υγεία όσο και για την ομορφιά τις διάφορες εποχές.

Το χειμώνα παίρνουμε φρούτα και λαχανικά που είναι ευεργετικά για τον οργανισμό στον κρύο καιρό. Για παράδειγμα, παίρνουμε πορτοκάλια, πλούσια σε βιταμίνη C, τα οποία ουσιαστικά βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και μας προστατεύουν από κρυολογήματα, βήχα και αναπνευστικές παθήσεις.

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C. Το χειμώνα, το σώμα χρειάζεται επίσης βιταμίνη Α. Έτσι, έχετε πολλά πορτοκαλί λαχανικά και φρούτα, όπως παπάγια και καρότα .

Βιταμίνες

Τόσο η βιταμίνη Α όσο και η C διατηρούν το δέρμα υγιές και προστατεύουν τις νεανικές του ιδιότητες.

Οι βιταμίνες Α και Ε βοηθούν στο να διατηρείται το δέρμα απαλό και λείο.

Ξηροί καρποί είναι επίσης διαθέσιμοι το χειμώνα.

Συμπεριλάβετε και τον αρακά στη διατροφή σας. Παρέχει πρωτεΐνες και διατηρεί τη θερμότητα του σώματος. Παρέχει επίσης βιταμίνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Τα σνακ από σουσάμι και φιστίκια είναι δημοφιλή. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι οι φυσικές τροφές βελτιώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Οι φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών, είναι ιδανικοί για να σας κάνουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα. Φτιάξτε τα από φρούτα εποχής, όπως πορτοκάλια, ρόδι ή από καρότα, σπανάκι ή λάχανο. Βοηθούν στον καθαρισμό του συστήματος και αποτρέπουν τη συσσώρευση τοξινών. Αυτό αντανακλά στο σώμα, όσον αφορά το καθαρό δέρμα και τα λαμπερά μαλλιά.

Κρατήστε το σώμα σας ζεστό με ροφήματα

Ο χειμώνας είναι επίσης η εποχή για ζεστά ροφήματα. Αντί για κανονικό τσάι και καφέ, δοκιμάστε αφεψήματα με βότανα ή σούπες. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που πραγματικά βοηθούν στο να κρατάμε το σώμα μας ζεστό.

Στην Αγιουρβέδα, το τζίντζερ είναι γνωστό ως «καθολική θεραπεία» επειδή έχει τόσα πολλά οφέλη. Το τσάι τζίντζερ μπορεί να ληφθεί μετά τα γεύματα για την πέψη και για τον βήχα και το κρυολόγημα το χειμώνα.

Το τζίντζερ πρέπει να βραστεί σε νερό για να παρασκευαστεί το τσάι τζίντζερ. Όπως όλοι γνωρίζουν, το τζίντζερ μπορεί επίσης να προστεθεί σε ένα φλιτζάνι τσάι. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο το χειμώνα. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε σούπες και τσάτνεϊ και να μασηθεί ωμό. Το μαύρο πιπέρι και το τούλσι λέγεται επίσης ότι είναι χρήσιμα στον βήχα, το κρυολόγημα και την αναπνευστική συμφόρηση

Αρωματίστε το τσάι σας

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα μπαχαρικά στο τσάι, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπως κάρδαμο, κανέλα, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Δεν προσθέτουν μόνο γεύση σε φαγητά, σούπες και επιδόρπια, αλλά βοηθούν και στην πρόληψη ιογενών παθήσεων. Για παράδειγμα, η κανέλα έχει πολλά οφέλη και μπορεί να προστεθεί σε επιδόρπια φρούτων, όπως τα ψητά μήλα και τα αχλάδια. Τέτοιες τροφές και μπαχαρικά περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που ενισχύουν την ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών.

Οι σούπες είναι μια εξαιρετική επιλογή

Οι ζεστές σούπες μπορεί να είναι νόστιμες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μπορούν να γίνουν εύκολα βράζοντας τα λαχανικά σε νερό. Μπορείτε να φτιάξετε μια ανάμεικτη σούπα λαχανικών με πατάτες, καρότα, γογγύλι, αρακά, ντομάτα και ούτω καθεξής.

Ή μπορείτε να φτιάξετε μια σπανακόσουπα. Τα φρέσκα μανιτάρια, κάνουν και καλές σούπες, ειδικά αν προσθέσετε λίγο γάλα. Αφού βράσουμε τα λαχανικά, τα σουρώνουμε και τα κάνουμε πουρέ στο μίξερ. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξανά στο νερό. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι, μαζί με λίγο γάλα για να γίνει νόστιμο και πιο υγιεινό. Στη σούπα σπανακιού, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού. Το τριμμένο τυρί είναι επίσης μια νόστιμη προσθήκη στις σούπες λαχανικών.

Μια υγιεινή, θρεπτική διατροφή είναι το θεμέλιο τόσο της υγείας όσο και της ομορφιάς. Να θυμάστε ότι η εσωτερική υγεία και η εξωτερική ομορφιά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Πηγή: thehealthsite

Διαβάστε επίσης 

Δυσφαγία και διαταραχές κατάποσης: Όλοι οι τρόποι αντιμετώπισης

Θέλεις να χάσεις κιλά πριν από τις γιορτές; Δες τους τρόπους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.