Χάρτης ECDC : Στο «βαθύ κόκκινο» η Ελλάδα

Στο νέο αναθεωρημένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) με τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, η Ελλάδα βρίσκεται στο  «βαθύ κόκκινο», με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες που βρίσκονται στο «κόκκινο». Στο «κόκκινο», είναι σχεδόν όλη η Γηραιά Ήπειρος.

Ο συγκεκριμένος χάρτης δεν καταγράφει τους θανάτους ή τις σοβαρές νοσηλείες, ούτε και τα επίπεδα εμβολιασμού, αλλά μόνο τον αριθμό των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες 14 ημέρες ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού.

Παράλληλα, το ECDC βάζει στο «κόκκινο» την Ευρώπη και στο «βαθύ κόκκινο» την Ελλάδα, στους εβδομαδιαίους χάρτες που δημιοσίευει.

Ειδικότερα, στο «κόκκινο», βρίσκεται  η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Γαλλία, η Ισπανία καθώς και η Σουηδία.

Στη «βαθύ κόκκινο», βρίσκονται όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

ECDC: Επικράτηση της «Όμικρον» στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες

Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η παραλλαγή «Όμικρον» εξαπλώνεται τόσο γρήγορα που θα μπορούσε να ευθύνεται για περισσότερες από τις μισές λοιμώξεις από την COVID-19 στην Ευρώπη σε λίγους μήνες.

«Με βάση το μαθηματικό μοντέλο του ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η «Όμικρον» θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες από τις μισές λοιμώξεις από τον SARS-CoV-2 στην ΕΕ/ΕΟΧ μέσα στους επόμενους μήνες», αναφέρεται σε έγγραφο.

Ωστόσο, το ECDC διευκρίνισε ότι η εκτίμησή του βασίστηκε σε προκαταρκτικά δεδομένα από τη Νότια Αφρική και τα χαρακτηριστικά της παραλλαγής χρειάζονται περαιτέρω μελέτη πριν εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης 

Το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα με την παραλλαγή Όμικρον

Μετάλλαξη Όμικρον: Από που προήλθε; Όλα τα σενάρια

Πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών στην Ελλάδα – Πώς θα μπαίνουν στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.