Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης, μετά τα νέα μέτρα

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο ρυθμός με τον οποίο κλείνουν ραντεβού για τον εμβολιασμό με την 1η δόση, οι ανεμβολίαστοι πολίτες, άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories. gr, οι εξαγγελίες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για νέα μέτρα με φόντο την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και υπό το φόβο για τη  μετάλλαξη Όμικρον, έφερε κατακόρυφη αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό, από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες, μας ειδικά σε όσους είναι άνω των 60 ετών. .

Μέχρι σήμερα, κατά πληροφορίες, και με βάση τα στοιχεία για το τελευταίο δεκαήμερο ο ημερήσιος μέσος όρος για ραντεβού πρώτης δόσης του εμβολίου, για τους πολίτες άνω των 60 ήταν 2.600 ενώ την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, ημέρα εξαγγελίας των νέων μέτρων, για την ίδια ηλικιακή ομάδα κλείστηκαν 6.000 ραντεβού.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 

Υπενθυμίζεται ότι, υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός όλων των πολιτών άνω των 60 ετών, ανακοίνωσε την Τρίτη, στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι από 6 έως 12 Δεκεμβρίου θα διατεθεί δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα και το ίδιο θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου 2022.

«Διαφορετικά κάθε μήνα θα υπάρχει – για τον καθένα – διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ που θα βεβαιώνεται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία μας».

Το διοικητικό πρόστιμο «δεν είναι ποινή. Θα έλεγα ότι είναι ένα αντίτιμο υγείας. Ένα κίνητρο προφύλαξης, μια ώθηση ζωής, αλλά πιστεύω ότι είναι και μια πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «προστασία και όχι τιμωρία».

Διαβάστε επίσης 

Λύματα: Στα ύψη το ιικό φορτίο στην Πάτρα- Σταθεροποιείται η Αττική

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών μέχρι τις 16/1- Πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα για τους αρνητές

ΕΟΔΥ στο HS: Πολύ πιθανό να έχει περάσει, ήδη, τα σύνορά μας το Όμικρον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.