Μητσοτάκης: Ανακοινώνει μέτρα για την πανδημία εν όψει Χριστουγέννων

Έρχονται μέτρα για την πανδημία εν όψει Χριστουγέννων και σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο, θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας.

Μέτρα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η τοποθέτησή του θα αφορά στην εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

– Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη του νομοσχεδίου για το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ): Διαχείριση, έλεγχος και εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

– Παρουσίαση από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

– Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2019/2034 σχετικά με την προληπτική εποπτεία επιχειρήσεων επενδύσεων, 2019/2177 και 2020/1504 σχετικά με τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων, β) Ενσωμάτωση των Οδηγιών 2020/1151 σχετικά με την εναρμόνιση των διαρθρώσεων των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης που επιβάλλονται στην αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά, 2021/1159 σχετικά με προσωρινές απαλλαγές εισαγωγών και ορισμένων παραδόσεων αγαθών και παροχών υπηρεσιών από τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας με σκοπό την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

– Εισήγηση από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και την υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου για την Εθνική Στρατηγική και Σχέδιο Δράσης για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά 2021-2030.

– Εισήγηση από τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη για την Εθνική Στρατηγική Ένταξης Προσφύγων και Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

-Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για την επιλογή Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε περισσότερα στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Παραλλαγή Όμικρον: Τριπλάσιες νοσηλείες COVID-19 στη Ν. Αφρική – “Χτυπά” παιδιά και νέους

Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή για να βάλετε αποσμητικό, σύμφωνα με τους ειδικούς

ΕΟΔΥ στο HS: Πολύ πιθανό να έχει περάσει, ήδη, τα σύνορά μας το Όμικρον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.