Αυτή είναι η χειρότερη στιγμή για να βάλετε αποσμητικό, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλοι έχουν μια ρουτίνα υγιεινής για το αποσμητικό. Πρόκειται για μία αυτοποιημένη κίνηση για τους περισσότερους.

Ωστόσο, η καθημερινή τελετουργία, μπορεί να είναι λάθος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εφαρμόζετε το αποσμητικό και το αντιιδρωτικό σας τη λάθος ώρα της ημέρας.

Πότε βάζετε αποσμητικό

Για τους περισσότερους από εμάς, το να βάλουμε αποσμητικό και αντιιδρωτικό έρχεται λίγες στιγμές μετά το πρωινό ντους — ή το τελευταίο βήμα πριν φορέσουμε τα ρούχα μας για την ημέρα.

Η χειρότερη στιγμή εφαρμογής του αποσμητικού

Όμως, νωρίς το πρωί μπορεί να είναι η χειρότερη στιγμή εάν προσπαθείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την προστασία σας από τον ιδρώτα.

«Ο καλύτερος τρόπος για να ενισχύσετε την αποτελεσματικότητα της ρουτίνας υγιεινής σας είναι να χρησιμοποιείτε αντιιδρωτικά πριν πάτε για ύπνο», λέει στο bestlifeonline η Lisa J. Pieretti , εκτελεστική διευθύντρια στην Εταιρεία Υπεριδρωσίας, στο WFMY, μια τοπική θυγατρική της CBS στο Γκρίνσμπορο της Βόρειας Καρολίνας.

«Το πρωί, μπορείτε να βάλετε ένα αποσμητικό, το οποίο σας βοηθά να ελαχιστοποιήσετε κάθε είδους ανησυχία που μπορεί να έχετε για οσμή κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά συνδυάζονται συχνά αλλά μπορούν να εφαρμοστούν χωριστά.

Ενώ τα αποσμητικά και τα αντιιδρωτικά εκτελούν διαφορετικές εργασίες, υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιείτε ήδη ένα προϊόν που συνδυάζει και τα δύο σε ένα. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι οτιδήποτε πρόκειται να σας εμποδίσει να ιδρώσετε θα πρέπει να εφαρμόζεται το βράδυ πριν πάτε για ύπνο.

«Τα αντιιδρωτικά και τα αποσμητικά συχνά μπερδεύονται, οι άνθρωποι τα θεωρούν ίδια, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι», εξηγεί η Pieretti. «Τα αντιιδρωτικά σταματούν τον ιδρώτα και τα αποσμητικά στην πραγματικότητα βοηθούν στην εξουδετέρωση οποιασδήποτε μυρωδιάς από τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν οσμή».

Μετά το ντους;

Αμέσως μετά το ντους είναι επίσης μια κακή στιγμή για να εφαρμόσετε αποσμητικό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το αποσμητικό πρέπει να εφαρμόζεται σε ξηρό δέρμα, οπότε η στιγμή αμέσως μετά την έξοδο από το ντους είναι μια από τις χειρότερες για να εφαρμοστεί. Αντίθετα, περιμένετε μέχρι να σκουπιστείτε με πετσέτα και να έχετε αρκετό χρόνο για να αφήσετε τις μασχάλες σας να στεγνώσουν καλά στον αέρα πριν το εφαρμόσετε.

Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε την εφαρμογή αποσμητικού μετά από μια προπόνηση.

Το να έχετε ένα αποσμητικό στην τσάντα του γυμναστηρίου σας είναι απαραίτητο εάν θέλετε να κάνετε μια μεσημεριανή προπόνηση. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να κρατήσετε μακριά τις οσμές, θα πρέπει να έρθετε προετοιμασμένοι και να το βάλετε πριν ξεκινήσετε την άσκηση. Αυτό συμβαίνει επειδή το αποσμητικό είναι λιγότερο αποτελεσματικό εάν το εφαρμόζετε ενώ ιδρώνετε.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό συμβαίνει επειδή, ο ιδρώτας δεν μυρίζει καλά καθώς βγαίνει από το σώμα σας, και αναπτύσσεται αυτή η διαβόητη οσμή μόλις αρχίσει να αναμιγνύεται με τα φυσικά βακτήρια που ζουν στο δέρμα σας. Δεδομένου ότι το περπάτημα ή ο ψεκασμός αποσμητικού πάνω από αυτό το μείγμα δεν θα εμποδίσει τη δημιουργία της μυρωδιάς, η καλύτερη επιλογή σας είναι να κάνετε ντους και να το εφαρμόσετε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ στο HS: Πολύ πιθανό να έχει περάσει, ήδη, τα σύνορά μας το Όμικρον

Ακούστε το τραγούδι για την ΠΕΑΝΔ από την Μελίνα Ασλανίδου, τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Θάνο Παπανικολάου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.