«Κανένα μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown» λέει ο Γ. Οικονόμου

«Δεν σκεπτόμαστε μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου.

Τι ανέφερε ο Γ. Οικονόμου για lockdown

Ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μεταξύ των οποίων και για το ενδεχόμενο πλήρους αποκλεισμού των ανεμβολίαστων και από εξωτερικούς χώρους στην εστίαση, επανέλαβε πως «η χώρα δεν θα κλείσει» και πως η κυβέρνηση δεν σκέφτεται μέτρα που μπορεί να φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους, ούτε lockdown.

Ο Γ. Οικονόμου απέκλεισε το  κατηγορηματικά το lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσαρμοστεί η απόφαση που συνδέει στη χώρα μας την χορήγηση αναμνηστικής δόσης 7 μήνες μετά την δεύτερη δόση με την δυνατότητα πρόσβασης των άνω των 60 ετών σε κλειστούς χώρους, με βάση τις τελικές αποφάσεις της ΕΕ η οποία προσανατολίζεται για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό στους 9 μήνες.

«Οι συζητήσεις στην ΕΕ βρίσκονται σε εξέλιξη. Εμείς αυτό που θα κάνουμε, όπως πρωταγωνιστήσαμε στην πρώτη φάση στην ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης από ολόκληρη την Ευρώπη, προφανώς θα κοιτάξουμε πως θα προσαρμόσουμε και θα συνδυάσουμε τις ενέργειες», τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αυτό που την συγκεκριμένη στιγμή έχει γίνει εδώ είναι ότι για να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων σε μία σειρά δραστηριότητες στην χώρα, οι συμπολίτες μας από 60 ετών και πάνω θα πρέπει να έχουν κάνει και την τρίτη δόση στον χρονικό ορίζοντα που προδιαγράψαμε όταν ανακοινώσαμε το μέτρο. Οποιαδήποτε αναγκαία προσαρμογή χρειάζεται με βάση τις τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν στην ΕΕ θα γίνει έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αντίφαση και καμία σύγχυση για το τι ισχύει».

Παραλλαγή Όμικρον

Όσον αφορά το νέο παραλλαγμένο στέλεχος «Όμικρον» ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι «αποφασίστηκαν ήδη -ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής- και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από αυτές τις περιοχές»

Σημείωσε πως η Ελλάδα δεν διαθέτει απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές, ενώ ανέφερε πως αυτή την στιγμή όλοι εξετάζουν τα δεδομένα και τα ευρήματα που προκύπτουν με βάση την παρατήρηση της μετάλλαξης σε όλο τον κόσμο

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στην επιτάχυνση των εμβολιασμένων λέγοντας πως «ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών. “Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: Πιθανή η έγκριση του εμβολίου στα παιδιά και στη χώρα μας – σε επιφυλακή για την Όμικρον

Στα ύψη τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοιό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.