Φάουτσι: Μελετούμε τα δεδομένα για ταξιδιωτικούς περιορισμούς από Ν.Αφρική-Απαγορεύει τις πτήσεις η ΕΕ

Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν στοιχεία για τη νέα μετάλλαξη, τόνισε ο Άντονι Φάουτσι,  στο CNN και υπογράμμισε,  ότι εξετάζονται τα δεδομένα προκειμένου να αποφασιστεί αν θα επιβληθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

«Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνουμε ό,τι έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο, νααποκλείσουμε τα ταξίδια από τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο κορυφαίος επιστήμονας, δρ Φάουτσι.

Φάουτσι: Ειμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα 

«Αυτό είναι βεβαίως κάτι που σκεφτόμαστε και κάνουμε ετοιμασίες για να εφαρμόσουμε. Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε τα πάντα για την προστασία των Αμερικανών. Αλλά θέλουμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχει βάση για να γίνει αυτό», δήλωσε.

«Είναι προφανές ότι μόλις βρούμε περισσότερες πληροφορίες θα λάβουμε μία απόφαση το ταχύτερο δυνατόν».

 Παγκόσμια ανησυχία

Ο Αντονι Φάουτσι πρόσθεσε ότι αμερικανοί επιστήμονες θα συνομιλήσουν σήμερα με τους συναδέλφους τους στη Νότια Αφρική σχετικά με τη νέα μετάλλαξη, η οποία εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη μεταδοτικότητα και την ικανότητά της να ξεπερνά τους φραγμούς ανοσίας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα μετάλλαξη βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ, είπε.

Οι αρχές σε ολόκληρο τον κόσμο αντέδρασαν με ανησυχία στον εντοπισμό της νέας παραλλαγής. Η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Βρετανία ενίσχυσαν τους συνοριακούς ελέγχους, καθώς οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η μετάλλαξη είναι ανθεκτική στα εμβόλια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνέστησε να μη ληφθούν εσπευσμένα ταξιδιωτικά μέτρα, ενώ η Νότια Αφρική ανακοίνωσε ότι η επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων από το Λονδίνο φαίνεται βιαστική.

Περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη νότια Αφρική

Την ίδια ώρα, οι  χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να αναστείλουν προσωρινά τα ταξίδια από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό μιας νέας παραλλαγής του κορονοϊού, ανακοίνωσε η σλοβακική προεδρία.

Σε ανάρτηση στο Twitter η σλοβακική προεδρία ανέφερε ότι μια επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες μέλη συμφώνησε ότι είναι αναγκαίο να επιβληθούν προσωρινά περιορισμοί σε όλα τα ταξίδια προς την ΕΕ από τη νότια Αφρική.

Διαβάστε επίσης 

Αυστηρά μέτρα στις εισόδους της χώρας λόγω της νέας μετάλλαξης

Η επιστροφή Καραθάνου και Μανιαδάκη στον χώρο του φαρμάκου και η αστοχία της Θεανώς

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.