Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για νέα μετάλλαξη και ταξιδιωτικούς περιορισμούς

Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη νέα μετάλλαξη από την Μποτσουάνα και το ενδεχόμενο για ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 2 το μεσημέρι έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να εξετάσει τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα για τη νέα μετάλλαξη του ιού SARS-CoV-2, καθώς και το ενδεχόμενο ανάγκης ταξιδιωτικών οδηγιών/ περιορισμών για χώρες της Ν. Αφρικής.

Έκτακτη συνεδρίαση και του ΠΟΥ

Ενδεικτικό της ανησυχίας που έχει προκαλέσει η νέα μετάλλαξη είναι και η έκτακτη συνεδρίαση της αντίστοιχης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το μεσημέρι της Παρασκευής.

Τι λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Σε σημερινή του ανάρτηση στο facebook, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης αναφέρεται στη μετάλλαξη της Μποτσουάνα και στη σημασία της τρίτης δόσης.  “Είναι νωρίς να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα” επισημαίνει και τονίζει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου “είναι εξαιρετικά σημαντική» καθότι «έχει δείξει ότι διευρύνει την αντισωματική απάντηση σε μεγαλύτερο φάσμα μεταλλάξεων και στελεχών».

«Το στέλεχος φαίνεται ότι επικρατεί στην περιοχή Gauteng της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα. Με βάση αδημοσίευτα στοιχεία που έχω παρακολουθήσει και πιστεύω ότι θα γίνουν διαθέσιμα σύντομα υπάρχουν σαφή σημεία επέκτασης και σε άλλες περιοχές της Νοτίου Αφρικής έναντι του στελέχους Δέλτα.»

Εκτιμά δε ότι «σύντομα θα ονομασθεί Variant Under Investigation».

Διαβάστε επίσης

Τα εμβόλια στην Ελλάδα έχουν σώσει 12.175 άτομα, άνω των 60 ετών, σύμφωνα με μελέτη των ΠΟΥ και ECDC

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Η ΕΕ αναμένεται να σταματήσει τις αεροπορικές πτήσεις από τις νότιες χώρες της Αφρικής

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.