Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Η ΕΕ αναμένεται να σταματήσει τις αεροπορικές πτήσεις από τις νότιες χώρες της Αφρικής

Η μετάλλαξη από την Μποτσουάνα προβληματίζει ολόκληρο τον κόσμο καθώς θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να διακόψει τις αεροπορικές πτήσεις  από τις νότιες χώρες της Αφρικής καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια νέα παραλλαγή της Covid-19 που εντοπίσθηκε στη Νότια Αφρική, έγραψε σήμερα στο Twitter η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η παραλλαγή Β.1.1.529 από τη Μποτσουάνα

«Η Επιτροπή θα προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, να ενεργοποιηθεί το φρένο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής λόγω της παραλλαγής ανησυχίας Β.1.1.529», δήλωσε.

Η παραλλαγή έχει μια «πολύ ασυνήθιστη συγκέντρωση» μεταλλάξεων. Αυτό το γεγονός την καθιστά επικίνδυνη επειδή οι μεταλλάξεις μπορούν να την κάνουν να διαφύγει από την ανοσολογική απάντηση του σώματος και να την καταστήσουν πιο μεταδοτική.

Η νέα απειλητική και σύμφωνα με τους ειδικούς ιδιαιτέρως μολυσματική μετάλλαξη της Μποτσουάνα έχει εντοπιστεί σε Νότια Αφρική, Χονγκ Κονγκ και Μποτσουάνα.

Η νέα παραλλαγή από την Μποτσουάνα εντοπίστηκε και στο Ισραήλ

Η πολύ ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι σήμερα ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε και στο Ισράηλ! Η νέα παραλλαγή, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας εντοπίστηκε σε ένα άτομο που επέστρεψε στο Ισραήλ από το Μαλάουι.

«Η παραλλαγή, η οποία ανακαλύφθηκε στα κράτη της νότιας περιοχής της Αφρικής, εντοπίσθηκε στο Ισραήλ. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που επέστρεψε από το Μαλάουι», ανακοίνωσε το υπουργείο, προσθέτοντας πως υπάρχουν φόβοι για «δύο επιπλέον κρούσματα σε πρόσωπα που επέστρεψαν από το εξωτερικό» και έχουν μπει σε καραντίνα.

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιος συναγερμός για την νέα παραλλαγή – Συνεδριάζει ο ΠΟΥ – «Nu» η ονομασία της

Η επιστροφή Καραθάνου και Μανιαδάκη στον χώρο του φαρμάκου και η αστοχία της Θεανώς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.