Πάνω από 11.000 κρούσματα COVID-19 σε παιδιά σε μία εβδομάδα

Υψηλά είναι και σήμερα τα νέα κρούσματα σε παιδιά. Σύμφωνα με την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, εντοπίστηκαν 1.668 νέες μολύνσεις σε παιδιά, ενω το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 2.086 νέα κρούσματα.

Πάνω από 11.000 κρούσματα COVID-19 σε παιδιά σε μία εβδομάδα

Στα 11.131 ανέρχονται τα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών που νοσούν με κορονοϊό την εβδομάδα 15 με 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 24% των συνολικών κρουσμάτων, αυξημένος κατά 4,4% συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάνω από 11.100 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών σε μία εβδομάδα

Εκτακτη συνεδρίαση του EMA για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή Φαρµάκων για Ανθρώπινη Χρήση συνεδριάζει εκτάκτως στις 25 Νοεμβρίου για να συζητήσει την χρήση του εμβολίου Comirnaty των BioNTech/Pfizer κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών.

Πράσινο φως από τον FDA για τον εμβολιασμό των παιδιών 

Ήδη, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) έχει δώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα των Pfizer/BioNtech κατά της COVID-19 στα παιδιά 5-11 ετών σήμερα, με την ελπίδα να βάλει φρένο στην πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Κλινική μελέτη, την οποία έλαβαν υπόψη τους οι επιστήμονες του FDΑ, έδειξε ότι το εμβόλιο της Pfizer σε αυτές τις ηλικίες έχει αποτελεσματικότητα 90,7%, ενώ το προφίλ ασφάλειάς του είναι ανάλογο με εκείνο των ατόμων ηλικίας 16 έως 25 ετών.

Προκαταρκτικά αποτελέσματα κλινικής μελέτης σε παιδιά 6 έως 11 ετών κατέδειξαν ότι τα παιδιά όταν έλαβαν τη μισή δόση από αυτή που χρησιμοποιείται σε ενήλικες, ανέπτυξαν αντισώματα σε παρόμοια επίπεδα με εκείνα των νεαρών ενηλίκων. Πάντως, η σχετική μελέτη συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης

Κ. Μητσοτάκης: Ανατριχιαστικό το γεγονός ότι μόνο το 2% των περιστατικών κακοποίησης των παιδιών φθάνει στις Αρχές

Δείκτης Θετικότητας: Στα ύψη Γρεβενά, Έβρος και Κοζάνη

Τι πρέπει να αλλάξετε για να έχετε έναν ήρεμο ύπνο

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.