Επαναξιολόγηση των νέων μέτρων την επόμενη εβδομάδα

Επαναξιολόγηση των νέων μέτρων την επόμενη εβδομάδα, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αν και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα νέα μέτρα που τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή, θα βοηθήσουν και θα συμβάλλουν στην αναχαίτιση του κύματος της πανδημίας.

Επαναξιολόγηση των νέων μέτρων την επόμενη εβδομάδα

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 θα επαναξιολογηθούν από την επιτροπή των ειδικών την επόμενη εβδομάδα, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις στην Κυβέρνηση.

Διευκρίνισε ότι αυτό δε γίνεται για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία των πολιτών που επέλεξε να εμβολιαστεί να περιοριστεί επειδή κάποιοι αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο.

Γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει

Επανέλαβε πως το το ΕΣΥ το οποίο ενισχύεται συνεχώς θα αντέξει και υπογράμμισε ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε πως όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά η επιτροπή των ειδικών γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι.

Επίσης όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν είχαν πιστοποιητικό από την Ελλάδα, θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι όπου και να έχουν εμβολιαστεί, αρκεί ο εμβολιασμός τους να έγινε με εμβόλιο που είναι εγκεκριμένος από τον EMA.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα υπολογίζονται τα κρούσματα αλλά και οι νεκροί της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: «Πριν από 5 χρόνια ξυπνούσα από τη διασωλήνωση» – Το βιβλίο για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Τα δύο μεγάλα στοιχήματα στη φαρμακευτική δαπάνη – Οι κινήσεις του Θ. Πλεύρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.