Πλεύρης: «Πριν από 5 χρόνια ξυπνούσα από τη διασωλήνωση» – Το βιβλίο για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

«Η σημερινή ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου σημαδεύει την ζωή μου. Πριν από 5 χρόνια ξυπνούσα από την διασωλήνωση», έγραψε ο Θάνος Πλεύρης που δεν θέλει να ξεχάσει τη μεγάλη περιπέτεια της ζωής του, τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

«Η ΜΕΘ η διασωλήνωση είναι βιώματα που δεν μεταφέρονται με λόγια. Προστατεύστε τον εαυτό σας. Κανένας δεν αξίζει να βρεθεί σε ΜΕΘ όταν υπάρχει εμβόλιο που μας προστατεύει», αναφέρεται σε ανάρτηση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μετά από μία επέμβαση ρουτίνας, μολύνθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη με εικόνα σήψης και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διαωληνώσουν για να του σώσουν τη ζωή.

Το στοίχημα του Θάνου Πλεύρη για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Υγείας, έβαλε στοίχημα να συμβάλει στη μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα ελληνικά νοσοκομεία.

Μάλιστα έχει γράψει βιβλίο με θέμα “Νοσοκομειακές Λοιμώξεις”, στο οποίο πραγματεύεται το θέμα στον χώρο του Ιατρικού Δικαίου.

Στον πρόλογο με τίτλο «από καρδιάς», αναφέρεται στη δική του περίπτωση: “Με αντίληψη, όπως συνήθως έχει κάθε υγιής άνθρωπος, ότι δεν μπορεί να του συμβεί τίποτα, υπεβλήθην σε μια επέμβαση ρουτίνας για αφαίρεση των κιρσών του αριστερού μου κάτω άκρου με την πλέον ανώδυνη μέθοδο αυτής του λέιζερ σε συνδυασμό με αφρό. Η επέμβαση, που έγινε σε ιδιωτική κλινική, ήταν επιτυχής και μετά από δύο εβδομάδες στην επανεξέταση μου σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα εκρίθη από τον θεράποντα ιατρό ότι έπρεπε να γίνει αφαίρεση εναπομείναντος υγρού σε μικρές εστίες κιρσών με παρακέντηση. Η παρακέντηση έγινε ημέρα Τρίτη και συνέχισα το καθημερινό μου πρόγραμμα σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Αισθανόμουν ως ένας ασθενής που δέχθηκα επιτυχώς τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας και ήμουν έτοιμος να συνεχίσω την καθημερινότητα μου. Από την επόμενη ημέρα από την παρακέντηση ανέβαζα πυρετό και είχα ερυθρότητα στο πόδι μου και ο ιατρός εκτιμούσε ότι επρόκειτο για απλή ίωση της εποχής άσχετη από την παρακέντηση. Έτσι με τηλεφωνική διάγνωση ότι δεν πρόκειται για κάτι άξιο ιατρικής επέμβασης, αλλά αντιμετώπισης με παυσίπονα και μετά την Παρασκευή με ευρέως φάσματος αντιβίωση φθάσαμε στην Κυριακή 13.11.16 που θα είναι μόνιμα χαραγμένη στην ζωή μου”.

Διαβάστε επίσης

Τα δύο μεγάλα στοιχήματα στη φαρμακευτική δαπάνη – Οι κινήσεις του Θ. Πλεύρη

Εικόνα για την COVID στο παρεκκλήσι της Αγίας Κορώνας/Στεφανίδας στο Μόναχο

Νοσήσαντες εμβολιασμένοι: Έχουν ισχυρότερη προστασία ή όχι;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.