Βάνα Παπαευαγγέλου: Αποτύχαμε να πείσουμε τους άνω των 50 ετών να εμβολιαστούν – Νωρίτερα ο προγραμματισμός για την 3η δόση

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων μίλησε το πρωί της Τετάρτης για τη σημασία να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50.

Είπα μάλιστα χαρακτηριστικά: «Αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις». Η Βάνα Παπαευαγγέλου εξέφρασε όμως την ικανοποίησή της για την αύξηση των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Βάνα Παπαευαγγελου: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όλους

Στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου θα ανοίγει για όλους τους πολίτες η πλατφόρμα των ραντεβού τρίτης δόσης, σύμφωνα με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η καθηγήτρια εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση θα χορηγείται στους πολίτες τις ημέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες.

«Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου, συζητήσαμε χθες με τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες. Έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους».

Η κ. Παπαευαγγέλου, πρόσθεσε ότι συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα. Ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Ανέφερε επίσης πως 1 στους 4 άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι. Αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους.

Για τα σχολεία τόνισε ότι προφανώς και δεν θα κλείσουν, καθώς γενικά στα παιδιά τα πράγματα πάνε καλά. Η λειτουργία των σχολείων, σημείωσε, δεν επιβαρύνει την πανδημία. Όταν ξεκίνησαν τα σχολεία τα κρούσματα σε παιδιά ήταν το 27%, τώρα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 24%. Η κ. Παπαευαγγέλλου ανέφερε πως το εξαντλητικό τεστινγκ για τα παιδιά έχει συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης

Η φρικτή δηλητηρίαση που έπαθε 3 φορές ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη νέα του ταινία

Γκρανόλα: Τι πρέπει να προσέξω

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.