Τα ελληνικά νησιά κέρδισαν χρυσό βραβείο ως η πιο επιθυμητή περιοχή

Τα ελληνικά νησιά κέρδισαν το χρυσό βραβείο ως η πιο επιθυμητή περιοχή (μικρών αποστάσεων) στα Βραβεία Wanderlust 2021.

Τα βραβεία οργανώνονται από το βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Wanderlust. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της τουριστικής έκθεσης WTM στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Η περιοχή των ελληνικών νησιών ήταν ανάμεσα στις 10 περιοχές που διαγωνίστηκαν.

Το ασημένιο βραβείο πήγε στις Αζόρες και το χάλκινο στη Σικελία.

«Τα βραβεία Wanderlust είναι από τα πιο σημαντικά γεγονότα της τουριστικής βιομηχανίας. Νιώθω πολύ περήφανος για αυτό το χρυσό βραβείο… Θέλω να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του Wanderlust που ψήφισαν για την Ελλάδα». Αυτό δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, κατά την τελετή απονομής των βραβείων.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Φραγκάκη, το βραβείο αναγνωρίζει την εξαιρετική δουλειά που επιτέλεσαν οι Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού τα δύο τελευταία δύσκολα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού .

Αφιέρωσε δε το βραβείο στους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον ελληνικό τουρισμό που «κατάφεραν να κρατήσουν τον κλάδο ζωντανό με σκληρή δουλειά».

Η Ελλάδα 4η πιο επιθυμητή χώρα (μικρών αποστάσεων)

Κατά τη διάρκεια των βραβείων Wanderlust 2021, η Ελλάδα ανακηρύχθηκε επίσης η τέταρτη πιο επιθυμητή χώρα (Short Haul) .

Η Γαλλία κέρδισε το χρυσό βραβείο στην πρώτη θέση στη λίστα και ακολούθησαν η Ιταλία και η Ισλανδία στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.

Ο ΕΟΤ στο WTM Λονδίνου

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στο WTM London 2021 με δικό του περίπτερο (Visit Greece) και φιλοξένησε 44 συνεκθέτες (περιφέρειες, δήμους και τοπικούς τουριστικούς οργανισμούς) με στόχο την προβολή της ομορφιάς και της αυθεντικής φιλοξενίας της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού παρέθεσαν δείπνο σε Βρετανούς tour operators που ειδικεύονται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Πηγή: news.gtp.gr

Διαβάστε επίσης

Η φρικτή δηλητηρίαση που έπαθε 3 φορές ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στη νέα του ταινία

Εξωσωματική γονιμοποίηση με τεχνητή νοημοσύνη και πώς αυξάνονται τα ποσοστά επιτυχίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.