Παπαευαγγέλου: «Καμπανάκι» για θετικότητα και διασπορά στους εργασιακούς χώρους

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την επιδημιολογική εικόνα στη χώρα μας, η καθηγήτρια παιδιατρικής- λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, το ποσοστό θετικότητας έχει σχεδόν διπλασιαστεί.

Τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια έχουν ξεπεράσει τα 35.000. Η πίεση στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Έχουμε περίπου 3.000 ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στη χώρα.

«Καμπανάκι»για διασπορά στους εργασιακούς χώρους 

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι. Λόγω της πολύ μεγάλης διασποράς, παρατηρείται αύξηση της μετάδοσης και στους εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά 35% τις δυο τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, διπλασιάστηκε ο δείκτης θετικότητας μέσα σε μόλις έναν μήνα, από το 1,09 στο 1,91, με τον κυλιόμενο αριθμό των τεστ να είναι σταθερός.

Σημαντική χαρακτήρησε τη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας. Μίλησε για αυξημένο testing στους ανεμβολίαστους, για την προστασία από την χορήγηση της τρίτης δόσης και απηύθυνε έκκληση σε όλους να εμβολιαστούν.

Χάπι κατά της COVID-19

Αναφορικά με το χάπι της Merck κατά της COVID-19, σημέωσε: είναι ευχάριστο πως θα έχουμε φάρμακο, αλλά όλη η ουσία είναι το εμβόλιο.

Καταλήγοντας η κα. Παπαευαγγέλου σημείωσε, πως ο εμβολιασμός εξακολουθεί να αποτελεί το πιο σημαντικό όπλο πρόληψης τόσο σε ατομικό όσο και σε συνολικό επίπεδο.

Για να προσθέσει πως ακόμη και σήμερα είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να πάρουν τη σωστή απόφαση, να εμβολιαστουν.

Διαβάστε επίσης 

Γκάγκα: Ασφαλής και απαραίτητος ο εμβολιασμός στις έγκυες 

Υπουργείο Υγείας: Ξεκίνησε η μετακίνηση γιατρών προς τη Β. Ελλάδα

ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστά φάρμακα για την αρτηριακή πίεση

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.